onsdag 9 september 2009

TV-krönika: 9 september 2009

Okej då kör vi!

* (Måndag) "Tinas Cookalong" var en salig röra av allt och inget. Åtminstone ett moment tycker jag att de borde ta bort med en gång och resten kunde de ha bantat ned. Detta är alldeles för mastigt för en timmes programtid:

- En stor studio knökfull med folk och kameror.
- En pladdrig gäst som vill få sitt sagt.
- Nio hemma-hos-kameror (eller var det 10?) som följde familjer runt om i landet.
-Tre kockdueller.
- Tre-rättersmiddag som lagades i studion.
- Två jurygrupper som Tina respektive gästen lagade till.
- Gordon Ramsey.
- En massa reklam.

Skippa att ha folk och gäster tätt inpå de som lagar mat och tunna ut publiken. Låt gästen få ta mera plats så denne inte måste få allt sagt på en gång. Följ med max 3 stycken som lagar mat hemma. Skippa två av kockduellerna då dessa tar för mycket uppmärksamhet från det övriga programmet. Redan nu känns den där tre rättersmiddagen inte fullt så framstressad. En jurygrupp räcker eller rättare sagt en avsmakningspanel.

Gordon Ramsey är med största sannolikhet inte med i nästag veckas program. Och nu fick vi äntligen förklaringen på varför han har sett runt om i Sverige de senaste dagarna. Han har övervakat inspelningen av "Tinas Cookalong" (jag utgår från att det är så i alla fall. Och till sist: reklam är reklam, det kan man inte göra så mycket åt...

* (Måndag) "Färjan Tre" gick på sparlåga så här i första avsnittet. Men det var ändå intressant med dessa bakom-kulisserna reportagen. Och att lyssna på Håkans livsfilisofi är alltid underhållande.

* (Måndag) Bra initiativ av TV4 att börja sända "Heroes"fyra dagar i veckan. denna serie kräver nästan detta. Synd bara att jag redan har sett de första 10 avsnitten eller så... "Studio 60 on the sunset strip"på SVT1 en (ibland för) smart (för sitt eget bästa) serie som gott kunde ha sänts något tidigare på kvällen för alla som har missat denna pärla - som jag hellre hade sett en fortsättning på än "30 Rock" som hade premiär ungefär samtidigt.

* (Tisdag) Krockarnas krock! "Den stora resan", "Idol" och "Wipeout US". Jag lyckades titta på alla tre. Först ut "Den stora resan" som på förhand har vållat en hel del rubriker i och med deras dagliga ersättning. Redan i slutet av augusti fick jag ett mejl som påpekade detta från Leo Wallentin och har sedan dess följt utvecklingen.

Programmet då? Nja... introduktionsprogram är sällan intressanta och hela konceptet första gången de ser en vit man håller inte riktigt och det känns väldigt tillgjort. Men jag sitter nog ändå bänkad nästa vecka också.

* (Tisdag) Sverige kan delas in i tre grupper. De som inte tittar på "Idol", de som följer "Idol" slaviskt och de som tittar på "Idol" mest på grund av den inledande auditionen där diverse tondöva spånkorgar utan självdistans skämmer ut sig för hela Sveriges befolkning och för att hålla kolla på vilka som kan tänkas bli årets snackisar och som slutligen ett par avsnitt innan finalen hakar på "Idol" igen för att se vem som vinner

Gissa vilken grupp jag tillhör?

Annars var det sig likt. Det skall visst komma ett par förändringar också framöver. Det skall bli spännande att se hur detta utvecklar sig.

* (Tisdag) "Wipeout US", det känns nästan elakare att hånflina åt klantiga amerikaner än vad det gör att skratta åt klantiga svenskar. De har det liksom inom sig till en början. Jag föredrar nog ändå den svenska versionen bättre. Och var är alla halvkändisar? Vår version var ju fullkomligt fullproppad av sådana.

* Ikväll: Fortsättningen av den lysande serien "Överlevarna", "Idol", Sverige mot Malta och "True Blood".

* En sak till... nästa tisdag blir ännu jävligare att ta sig igenom. Utöver "Den stora resan", "Idol" och "Färjan" har även TV3:s "Superstars" premiär 20:00.

Inga kommentarer: