tisdag 17 februari 2009

TV-krönika: 17 februari 2009

* Kanal 5:s "Charterhjältar" gjorde sitt bästa med att försöka toppa TV4:s "Semestersvenskar". Och det lyckades de med, allt var ställt på sin yttersta spets. Barnfamiljerna, ortsbefolkningen, musiken (Sällskapsresan-temat, svenska klassiker, inhemska låtar, diverse partydängor etc.), reseledarna, pool-gympan (Sällskapsresan igen!), var så ytterst typiskt svenskt töntigt som det bara kan bli. Fördomarna bockades av en efter en i snabbare tackt än vad de lyckades med i "Färjan".

Till och med stället de var på, Gran Canaria, var snäppet mera typiskt svenskt än det ställe TV4 valde att porträtera (Thailand). Men jag skyller ändå denna kapprustning på SVT:s komediserie "Playa del Sol" som sändes för drygt två år sedan. Där och då började det hela om igen efter att dokusåporna hade tröttat ut konceptet med att släpa iväg en massa svenskar runt om i världen (Baren, Club Goa) för att visa oss svenskar från våran allra sämsta sida.

Förövrigt spelas det in en ny säsong av "Playa del Sol" nu under början av 2009. Så än ser vi inte ljuset i tunneln.

* Idag: Reprisen av "183 dagar" (19:00 SVT 24) följt av "Mästarnas mästare" (20:00 SVT 1) och säsongstarten av House. (21:00 TV4).

Inga kommentarer: