torsdag 17 april 2008

TV-krönika: 17 april 2008

* Många tankar som far igenom huvudet så här dagen efter det första avsnittet av "Big Love": "Sekten är värst", "Inte ikväll älskling(ar) jag har huvudvärk", "Tre svärmödrar? Usch...". Jag känner mig alldeles för slö och bloggtrött för att hylla denna serie ordentligt just nu men den är förbannat bra rätt igenom, skådisarna, handlingen, potensproblemen, skenheligheten... allt! Onsdagen har fått en ny stor serie som man kan se fram mot så här i frånvaron av "The Tudors" och "Lost". Men dikten överträffar inte alltid verkligheten.

* Jag kan förstå varför "Lucky Louie" blev nedlagd efter en säsong. Stapla obceniteter på varanda är ingen hållbar grund för en tv-serie.

* Anaconda drog igång igen igår med den sympatiska och sköna Nassim El Fakir som programledare, ämnet för kvällen var zombies. Annorlunda, intressanta och bisarra reportage och frågeställningar kul att "Anaconda" är tillbaka för säsongen. Föresten ni har väl inte missat att "Minnenas television" visar Lars Molins tredelade komedi "Zombie"? från 1982?

* "Smash Lab" på Discovery fortsätter att vara snillen spekulerar som uppfinner hjulet om och om igen. I det första avsnittet skulle de förhindra bilolyckor genom att använda sig av luftig betong som kollapsar om man kör på det/kör in i det. Dyrt, otympligt och ett livsfarligt sätt att stoppa bilolyckor på skulle det visa sig vara.

I avsnitt två (repris i går) bestämde de sig för att tornardo-skydda hus och det slutade i att de klädde in ett "mobilt hem" i kol fiberväv. Alla fattiga amerikanska white-trash familjer kan nog vara glada över att det faktiskt fungerade! Men det som ingen nämnde var att kolfiber är förbannat dyrt. Tänk att man har en vagn som är 2,5*8*3 meter, det går då åt cirka 85 kvadratmeter kol fiberväv (inklusive spill) för att täcka den. Det finns säker hur många olika kvalitéer som helst men om vi säger att det kostar 600 kr/kvadratmetern: 85*600= 51.000:- Billy-Bob och Mary-Sue får nog gå till banken med sin loose change jar om de skall ha råd med det. Usch... nu är jag väldigt fördomsfull, förlåt.

* Ikväll:

"Frånvarande" TV8 20:00 - jag brukar undvika detta snacka-skit-bakom-ryggen-på-folk programmet men ikväll tar de upp Kilinggänget och det vill man bara inte missa.

...annars som vanligt: "Dirty Sexy Money", "Jericho", "The Office" och kanske även "The big bang theory" även om det inte är någon favorit.

Inga kommentarer: