fredag 11 april 2008

TV-krönika: 11 april 2008

* Det var fyra serier i samma genre (aka vi som har alldeles för mycket pengar och makt) som jag såg fram mot lite extra vid 2007-2008 Upfronts:

"Cane" - Tandläkarnas största skräck, familjen Cane och deras sockerörs imperium.
"Gossip Girl" - Kidsen i (Upper East Side) Manhattan.
"Cashmere Mafia" - Bitc... de framgångsrika kvinnorna i Manhattan
"Dirty Sexy Money" - De snorrika Darlings i Manhattan.

"Cane" har jag inte hunnit stifta bekanskap med ännu. "Gossip Girl" är ett stabilt tonårsdrama. "Cashmere Mafia" plankar "Sex and the City" rakt av och gör det inget vidare bra. Och...

"Dirty Sexy Money" - Vilka rollprestationer! Vilka intriger! Vilken underbar serie! Donald Sutherland passar perfekt som familjens överhuvud Tripp Darling och äntligen får vi se "Six Feet Under" Peter Krause i en ny stor roll. Transvestiter, kärlekskranka döttrar, misslyckade skådisar, präster som skaffar utomäktenskapliga barn, listan kan göras lång men jag fastnade i princip direkt när jag hörde Donald Sutherlands dialekt första gången och såg hans lite tillgjorda och inställsamma leende och för att inte tala om efternamnet Darling.... hur jävla coolt är inte det?

* "Big Bang Theory", stereotypernas högborg med de två nördarna, deras nördiga vänner och den halvblåsta snygga grannflickan i spetsen skrattar bara det pålagda skrattet åt. Vill jag tillfredställa mitt nörd behov ser jag hellre på "Chuck" eller ett par avsnitt av den lysande serien "Freaks and Geeks" eller "The It Crowd".

* Och slutligen "The Office". Fortfarande lysande efter 4 säsonger. Ni som bara vill ha mera har väl inte missat att serien har dragit igång igen (10 april) med nya avsnitt i USA?

*Ikväll ser jag på när LHC spöar HV71 och kanalsurfar mellan: "Var fan är mitt band?", "Stargate Atlantis", "Eureka" "Berg flyttar in" och (förhoppningsvis) ser på "The Wire". Vem behöver ett liv när man har en fjärrkontroll?

5 kommentarer:

Thunman sa...

Hahaha, vi tyckte verkligen heeeelt olika i Dirty Sexy Money och Big Bang Theory-frågan!
Tokigt.

andros sa...

Ja det var väl bara en tidsfråga med tanke på hur många gånger som vi har tänkt likadant när det gäller tv-serier :)

Jossan sa...

Dirty Sexy Money är definitivt en serie som jag kommer att följa! Den verkar kanon! Cashmere Mafia däremot.. det känns som om jag borde gilla den men något fattas.

Stekspaden sa...

Hur går det med ditt tittande av årets bästa serie, Breaking Bad? Har du sett färdigt de sju existerande avsnitten än? I så fall läser jag gärna ett inlägg om det så att fler kan få upp ögonen för denna ganska okända pärla.

andros sa...

jossan:

Ja visst är det en underbar serie?

Cashmere Mafias upplägg och intriger känns redan gjorda ett antal gånger tidigare av andra serier medans Dirty Sexy Money känns nytt och fräscht, mest tackvare att skådisarna är lysande.

stekspaden:

Jag har hunnit fram till avsnitt 6, när han bestämmer sig för att börja koka igen. Jag har haft fullt upp med att se på Ashes to Ashes och Skins också. Det får bli ett inlägg när jag har sett alla sju avsnitten. Denna serie måste bara nå ut till den breda publiken, den är alldeles för bra för att missa!