torsdag 5 juli 2007

Harry Potter och Fenixorden - bakom magin


Gårdagens "Harry Potter och Fenixorden - bakom magin" på Kanal 5 var ett lagom intressant program om den senaste Harry Potter filmen. Lite snack med Dan, Emma och ressigören David Yates, en titt bakom kulisserna, lite (bedröligt) stavduellerande av Hans Wiklund. En lagom dos av produktplacering/reklam inför den nya filmen.


Men det roligaste var att vi fick träffa Evanna Lynch hon som spelar Luna Lovegood. Hon är på pricken lik sin karaktär: svävande svar, lite frånvarande blick. Även Imelda Staunton och Helena Bonham Carter verkar vara som klippta och skurna för rollerna som Dolores Umbridge respektive Bellatrix Lestrange.


Vi har en hel del barn, systersöner och brorsdöttrar att tacka för att de flesta är så pass porträttlika sina karaktärer i böckerna. Rollbesättaren kan välja och vraka bland de bästa och sedan läcker det ut till deras barn och släkt att de har fått provspela för en roll i den senaste Harry Potter filmen. Varvid barnen i fråga oftast är stora fan av Harry Potter och tjatar sig till att deras mor/moster/farbror/kusin måste ta rollen. Vilket även Helena Bonham Carter nämde, att hennes systerdotter(?) aldrig skulle förlåta henne om hon tackade nej till rollen som Bellatrix.


(bild via här)

Inga kommentarer: