måndag 25 januari 2010

TV-krönika: 25 januari 2010

* Vad är det för vits med att lägga skid-SM så här tätt inpå OS? Majoriteten av alla åkare är ju redan uttagna? Nu när det inte gick så bra för svenskarna under gårdagens mastodont-block på SVT under för- eftermiddagen (förutom bandyn) kändes det som ett stort meeh...

* Vad är det för fel på folk som bor i Kairo? Gårdagens dokumentärserie, ”Monsterstäder”, avhandlade igår Kairos problem med sopor. Myndigheterna låg handfallna när innevånarna inte kunde förlika sig med att det kom någon ett par gånger i veckan och hämtade soporna vid ytterdörren. Deras lösning på det? Jo, hiva ut skiten genom fönstret bara så är det problemet ur världen.

Det får mig att tänka på ett ”Simpsons”-avsnitt där Homer tar över Springfields sopåkare och lovar dyrt och heligt att sopåkarna skall ta hand om stadens alla sopor, vad de än må vara.

* I ”I en annan del av Köping” håller Tobbe i vanlig ordning låda och skäller ut prisutdelare, dömmer ut filmer på förhand samt dricker kaffe. Inget nytt alltså. In med lite mera Micke och Tobbes kompis Frasse också.

* Ikväll: Äntligen är ”Outsiders” (Kanal 5 20:00) tillbaka! Kvällens avsnitt Tjejen som kan tala med dockor.

...”Vetenskapens värld” med OS-tema 20:00 på SVT2.

...Del 4 av 6 i dokumentärserien om andra världskriget ”Världens undergång”.

...Guldbaggen-galan (SVT1 20:00) you say? No thanks, I think I'll pass...

Inga kommentarer: