söndag 17 januari 2010

O'Brien, Leno och NBC - en salig röra, men jag har svaret!


-2004 utannonserade NBC att de hade skrivit på ett nytt 5-års kontrakt med Jay Leno som skulle upphöra under maj 2009.

-Det var inte helt klart att Conan O'Brien skulle ta över efter Leno som värden för ”The Tonight Show” även om Leno själv hoppades på att O'Brien skulle göra det.

-Vi spolar fram till slutet av maj 2009 och Jay Leno håller ett känslomässigt tal till sina anställda i sitt sista program den 29 maj.

-Conan O'Brien hade en hållhake på NBC eller för den delen tvärtom. Det skulle visa sig att han hade blivit lovad att ta över efter att Lenos fem år var över 2009.

-Den 1 juni 2009 har ”The Tonight Show with Conan O'Brien” premiär.

-Jay Leno började redan 2007 ångra att han skulle dra sig tillbaka 2009 och när det framgick att Leno inte ville sluta helt med sina tv-jobb började de andra tv-bolagen att jaga honom. NBC snappade upp detta och ville inte släppa Leno som då fick en hel uppsjö med programförslag som skulle kunna tänkas passa honom.

-Till slut blev det ”Jay Leno Show” som skulle visas mellan 22:00-23:00 på kvällen med premiärdatumet 14 september.

Och nu är vi framme i nutid...

-Både Leno och O'Briens nya program har dåliga tittarsiffror.

-NBC utannonserar att de har planer på att flytta fram Lenos program till runt 23:30 på kvällen och förkortade det till en halvtimme och lägga ”The Tonight Show with Conan O'Brien” efter 12 på natten.

-O'Brien blir sur och säger i ett pressmeddelande att om hans show flyttas till efter midnatt så packar han sin kappsäck och drar.

-Leno i sin tur får sitt program nedlagt den 12 februari på grund av dåliga tittarsiffror.

-Nu följer en hel del pajkastning mellan Leno, O'Brien och NBC och det är där någonstans vi är nu. De kommande dagarna, veckorna blir avgörande hur NBC:s tablå kommer att se ut i vår. Stannar O'Brien eller inte? Nöjer sig i så fall Leno med 30 min när han kan få en hel timme om O'Brien försvinner från kanalen?

Spännande eller bara trist, det är upp till betraktaren.


(Med reservationer för att jag har gått bort mig på vägen.)

1 kommentar:

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack