tisdag 18 september 2007

SVT - Youtube



Nu lanserar SVT en kanal på YouTube med klipp från SVT-program som Andra avenyn, Kobra och material från Öppet Arkiv.
- Vi vill prova hur det fungerar att arbeta på det här sättet med en aktör som YouTube, säger Lena Glaser som är chef för SVT interaktiv.

På kanalen, (www.youtube.com/svt), finns klipp från ett flertal av SVT:s program, inklusive guldkorn från Öppet Arkiv. Utbudet kommer att utökas allt eftersom.

- SVT ska finnas där tittarna är, på nätet och i mobilen, säger Lena Glaser. Därför känns det naturligt att vi är närvarande på YouTube.

En stor mängd SVT-material finns redan på YouTube upplagt av besökarna själva, ofta utan att det finns rättigheter till materialet.

- Det visar att våra program är intressanta för besökarna på YouTube, fortsätter Lena Glaser.
SVT:s kanal på YouTube är ett testprojekt som ska utvärderas. Ytterligare tester med material på andra plattformar än SVT:s egna kommer att genomföras under hösten.


- Vi får se hur det fungerar för oss att arbeta på det här sättet och vilket värde det har för publiken. Vi försöker ständigt utveckla våra arbetssätt för att nå ut till publiken på nya sätt, säger Lena Glaser.

SVT.se

En liten fråga. Hur skall det gå för de användare som: En stor mängd SVT-material finns redan på YouTube upplagt av besökarna själva, ofta utan att det finns rättigheter till materialet. ...fortfarande lägger ut SVT material när SVT själva hänger på Youtube? Blir det svårare nu när de(SVT) har bättre kontroll? Får vi i fortsättningen lita till vad för material SVT själva lägger ut på youtube eller på sin egen hemsida?

Men denna sattningen är ändå lite spännande: SVT:s kanal på YouTube är ett testprojekt som ska utvärderas. Ytterligare tester med material på andra plattformar än SVT:s egna kommer att genomföras under hösten.

Vad för mera projekt har de på gång?

Inga kommentarer: