tisdag 21 augusti 2007

Svenskt på teve i höst, del 7: Sjukhuset

Svenska realityserier inom räddningstjänsten och polisväsendet brukar bli bra och få storpublik. Anders ”Mora” Eriksson blev "Mora" med hela svenska folket när han var med i SVTs realityserie Livräddarna för något år sedan. Och fd. skådisen Zara Zetterkvist fick vi se som kustbevakare i Kanal 5:s Kustbevakarna förra sommaren.

Nu är det alltså dags för TV3 och Sjukhuset, som inte helt oväntat utspelar sig på ett sjukhus närmare bestämt det Akademiska sjukhuset i Uppsala.

I dagliga halvtimmesavsnitt får vi under hösten följa personalen på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Det är ett av Sveriges största sjukhus och arbetsplatser med 8 000 anställda och 1 100 vårdplatser. Som universitetssjukhus tar man emot patienter med komplicerade sjukdomar och skador från hela landet. Det ställer stora krav på personalens professionalitet och medmänsklighet. Möt överläkaren Urban med den lugnande rösten och de tuffa besluten. Erfarna barnmorskan Ingegerd och sköna vaktisduon Irfan och Marvin. Skojfriske charmören ”Kungen” på akuten och stilige ST-läkaren Christian. Kirurgen Vivan och sjuksköterskan Cecilia på avdelningen för förtidigt födda. Bästisarna och kollegorna Anngela och Lotten som har lika nära till skratt som gråt på onkologen, avdelningen för cancerpatienter. (via tv3.se)

Måndag nästa vecka den 27 augusti har serien premiär 19:30.

Tidigare delar:
Svenskt på teve i höst, del 1: Videokväll med Luuk
Svenskt på teve i höst, del 2: ID
Svenskt på teve i höst, del 3: Andra Avenyn
Svenskt på teve i höst, del 4: Första, andra, tredje!
Svenskt på teve i höst, del 5: Filip och Fredrik
Svenskt på teve i höst, del 6: Idol 2007

Inga kommentarer: