tisdag 26 augusti 2008

Bolibompa draken gråter krokodiltårar...

En lite cheesy rubrik men om nu drakar hade funnits på riktigt hade de väl varit närbesläcktade med krokodilerna? Alla som är någon verkar ha spytt galla över SVT:s nya sattsning och hävdat att de skall sattsa på lite mer nya spännande program/tv-serier istället för att ändra om i tablåerna. Är det verkligen så illa?

Förutom lite ny grafik när tablåerna visades på SVT:s kanaler under dagen var det första vid 17:00 som man började märka att något har hänt: 17:00 versionen av "Bolibompa" på SVT1 skall tydligen vara en nedbantad version av 18:00 "Bolibompa" på SVTB. Om det stämmer eller ej kan jag inte uttala mig om det överlåter jag till små barnsföräldrarna - som tydligen inte har lyckats med att hitta fram till Barnkanalen efter alla dessa år (lathet eller tekniskt obegåvade?).

Istället för "Bolibompa" på SVT1 18:00 har de istället flyttat över "Rapport" dit till stor glädje för alla som är 60+ skulle jag tro och som på 10 år (eller hur längesedan det var de bytte förra gången) inte har lyckats lära sig på vilken kanal arton-nyheterna är.

På SVT2 vid samma tidpunkt var det istället dokumentärdags, men just gårdagens dokumentär om tigrar var inget vi tidigare inte har sett på, Discovery, Animal Planet, BBC eller för den delen - SVT. Däremot blev jag glad över att "Vetenskaps värld" har startat igen för säsongen med ett program om vilda västern och Livet i Virginia City under slutet av 1800-talet. Alla program som går under namnet "Vetenskapens värld" är intressanta. Men så här års brukar "Vetenskapens värld" ändå att börja sändas oavsett vad som har gjorts om i tablåerna.

Timmen före "Vetenskapens värld" var det ytterligare två premiärer: Rickard Olssons "Vem vet mest?" och "Faktafrossa". "Vem vet mest" var ytterligare en variant av "Jeopardy" och Olsson själv kändes inte lika rapp som han gjorde den sista veckan i "Olssons Studio" när han skämtade om hur obehagliga tyskarna var. "Fakta Frossas" höjdpunkt var de två skräck filmsentusiasterna som tittade på skräckfilm och käkade wienerbröd.

Det där med att SVT1 skall vara Sveriges bästa kanal har jag svårt att se i dagsläget med tanke på att de har gjort sig av med "Supernatural" som förövrigt har premiär den 3 september på Kanal 5.

-Men är det så illa?

Nej verkligen inte, speciellt med tanke på att SVT har köpt in "Tell me you love me" (premiär på onsdag, SVT1, 22:00) som är väldigt explict eller som jag säger: har hög tits and ass potential och den är framför allt en jävligt bra serie. Glöm heller inte bort "Ashes to ashes som har premiär nu på söndag.

Det känns som om det är tv-serierna man skall se fram emot ni i höst på SVT: Sveriges viktigaste- (SVT1), bästa dokumentär- (SVT2) och barnkanal (SVTB).

2 kommentarer:

p. sa...

Ashes to Ashes är en sönderklippt exportversion enl. Weirdscience.se

andros sa...

Precis som Life on Mars då. För mig kvittar det för jag har redan sett hela första säsongen av Ashes to ashes men det är ju synd om alla andra som inte får hela upplevelsen.