måndag 29 januari 2007

Köping, strandliv och utomjordingar

Det är sig likt I en annan del av Köping. Linda skrattar hela tiden och går och blir kär i Mats (igen), Tobbe dricker kaffe och svär och Micke har kalas. Även om de högt uppsatta förväntningarna aldrig infriades är I en annan del av Köping en varm och öppenhjärtigt serie. Linda Hammar är den charmigaste tvpersonligheten hitintills i år, hoppas serien vinner något tv-pris nästa år.

Playa del Sol tog sig inte riktigt i detta avsnitet heller och scenen när Linn (Josephine Bornebusch) skulle beställa en vegetarisk macka var upplagd och utdragen, det första jag tänkte på för mig själv var: Servitören kan svenska, det måste bara vara så. Och visst kunde han svenska, ha ha ha...? Det känns nästa som om, främst, Mikael Tornving får hålla tillbaka på sina elakheter och spydigheter han får inte blomma ut.
Men varför måste alla småroller innehavas av kända personer? Görel Crona i rollen som tvåbarnsmorsa och Peter Settman som familjefar. Okej att Peter Settman är med han har ju gjort serien han gör som han vill.

Det drar ihop sig i Invasion också kvällens avsnitt, det näst sista, bjöd på en rafflande avslutning. Jag tycker att de första avsnitten av Invasion var bäst, när de smyger runt i träskmarkerna och staden är avspärrad och Underlay fortfarande var ond. Tv världen behöver mera serier som utspelar sig i träskmarker, fuktig jord kan ha så många innebörder, någon går bort sig och fastnar, det kan finnas monster där eller utomjordingar, i bästa fall båda två.

Inga kommentarer: