lördag 27 januari 2007

En andra chans

Så här efter jul och nyår har jag gett två serier en ny chans, Scrubs och Star Trek: The Next Generation. Scrubs hade jag inte möjlighet att följa med när den hade premiär på TV3 och i efterhand har jag inte kommit in i handlingen. Men för ett tag sedan hade den serien nypremiär och jag tog tillfället i akt att följa serien ifrån början. Omdömmet är positvit, jag har sett de första avsnitten och jag inser nu storheten i den serie: Den är lagom skruvad. Thats it! (Men det räcker, långt.)

Star Wars har alltid varit min melodi men när Star Trek: Voyager sändes på SVT för ett par år sedan fastnade jag för den serien. Vid det tillfället gick det ingen annan Star Trek serie på tv, Star Trek: Enterprise följde efter Voyager men den serien var inget vidare. Någon månad innan jul skaffade jag mig TV6 som sänder Star Trek: The Next Generation, jag såg något avsnitt då och då men till slut fastnade jag för denna serie lagom till de sista avsnitten (SPOILER! ni som kan erat Star Trek, dubbelavsnittet med tidsparadoxen och bakom kulliserna avsnittet med Jonathan Frakes(Commander Riker)) och nu för ett tag sedan började serien om ifrån början igen. Jag är fast!

Har ni någon serie ni vill ge en ny chans? Och i så fall varför?

5 kommentarer:

annen sa...

Jag älskar Scrubs! :)

andros sa...

Ja jag har också lärt mig att gilla Scrubs. Hoppas att det blir en säsong till, det har varit lite tjafs om hurvida det skall bli en säsong till :)

annen sa...

Jo jag har hört det också.

andros sa...

Man kan alltid trösta sig med Green Wing http://www.channel4.com/entertainment/tv/microsites/G/greenwing/index.html om Scrubs skulle läggas ned. Jag vet inte när den serien kommer till sverige och jag har bara sett det första avsnittet på serien men den verkar vara rolig.

Björn sa...

Jag funderar på att ge "Six Feet Under" en andra chans. Jag såg ett par avsnitt av första säsongen men fattade inte tycke för den. Dock har flera vänner (vars omdöme jag litar på) sagt att det är en kanonserie. Så kanske, kanske...