fredag 13 februari 2009

Nytt år nya serier - Midseason 2009

Så här i början av det nya året är det midseason-dags, alltså tiden på året amerikanarna får njuta av mängder med nya, fräscha och intressanta tv-serier samtidigt som vi svenskar får nöja oss med Melodifestivalen. Världen är väl ändå rätt orättvis va? Men åter till ämnet, här nedan följer de allra intressantaste tv-serierna under början av 2009.

ABC:

Surviving Suburbia (6 april) - Komedi med Bob Saget och Cynthia Stevenson i rollerna som det äkta paret med två barn som ett par som får sin vardag upp och nervänd när en ny granne flyttar in. Hemsida.

Cupid - (31 mars) Komedi av Rob Thomas (Veronica Mars) om en grekisk kärleksgud som sänds tillbaka till jorden för att föra ihop 100 kärlekspar innan han kan återvända till Olympen igen. Hemsida.

The Unusuals (8 april) - Dramakomedi om ett gäng poliser i New York som får en ny medarbetare, den hemlighetsfulla Casey Shraeger som snart inser att inte bara hon bär på stora hemigheter. Hemsida.

Better Off Ted (18 mars) - Komedi om ett skrupelfritt forskningsföretag där framgångsrike Ted jobbar - vilket han stortrivs med - innan han börjar ifrågasätta sig själv och vad företagets intentioner. Hemsida.


CBS:

Harper's Island (9 april) - Drama och skräck i en härlig röra! En efter en av bröllopsgästerna på en ö börjar att dö. Har det något att göra med morden på samma ö som inträffade 7 år tidigare? Hemsida.


NBC:

Parks and Recreation (9 april) - Komedi och mockumentär i samma anda som "The Office" (och flera av "The Office":s medarbetare ligger bakom denna serie, Greg Daniels, Michael Schur mfl.) om en parkförvaltning. Med blandannat Amy Poheler (SNL) i en av rollerna. Hemsida.

Southland (9 april) - Drama, flera poliser, denna gång i Los Angeles. Ett klassiskt polisdrama om poliser, brottslingar och deras familjer. Hemsida.

Kings - (16 mars) - Dramaserie baserad på historien om Kung David om ett krig som har pågåttt alldeles för länge med en plötsligt vändpunkt ställer allt på sin kant. Med bland annat Ian McShane i en av rollerna (Deadwood). Hemsida.


FOX:

Dollhouse (13 februari) - Josh Whedon (Buffy) senaste tv-serie som handlar om såkallade "dockor" som hyrs ut till vanligt folk, men en av dockorna börjar ana oråd när hon upptäcker att minnena från tidigare uthyrningar finns kvar i hennes minne istället för att försvinna. Hemsida.


CW:

-

Inga kommentarer: