måndag 10 november 2008

Jag har en dröm...

Tänk er ett populärkulturprogram på SVT med Per Sinding-Larsen, Fredrik Strage, Orvar Säfström och Kristoffer Lundström i som de stora dragplåstren. Två gånger i veckan, tisdag och torsdag, en timme, vid åtta på kvällen.

En studio. En fåtölj med Per Sinding-Larsen i. Han håller i det hela, det är han bra på. Han har bevisat det gång på gång. Han är även bra på annat också. Alla har vi väl någon gång besökt hans blogg: PSL på SVT.se.

Fredrik Strage behöver heller ingen närmare presentation han har skrivit, tyckt och tänkt om mycket under en herrans massa år. Hans senast projekt De 100 största rockögonblicken på Youtube är lika genialsik som han själv är. När hans syns i tv-rutan är det oftast i en morgonsoffa med någon leende programledare som försöker att stressa fram hans tankar och åsikter om olika popkulturära fenomen som det så fint heter. Han ska få gott om tid att nörda ned sig i princip vad han vill. Ge honom fritt spelrum. Och han har blivit nominerad för det stora Journalistpriset också:

Fredrik Strage, DN.se ”För att han med listan ’De 100 största rockögonblicken på Youtube’ på ett journalistiskt underhållande sätt använder innehållet på en sajt där publiken både producerar och publicerar.” Storajournalistpriset.se

Bara en sådan sak...

Tv- och dataspel skulle ha fått mera uppmärksamhet i media redan för 10-15 år sedan. Men är det någon på SVT, och alla andra kanaler för den delen också, som har brunnit lite extra för det så är det Orvar Säfström. Han är en jävel på film okså. Och hårdrock.

Kristoffer Lundström, "Kobras" maestro, måste vara med han också. Han tar hand om de lite tyngre sakerna. Det gör han bra. Det finns ingen som kan smeka fram en intervju på så perfekt engelska som han kan göra.

Något stående inslag varje vecka är alltid trevligt. Kanske ett på tisdagen och ett på torsdagen eller något tema som genomsyrar varje vecka.

Gäster är alltid viktiga. Minst en i varje program. Båda artister skådespelare, producenter, musiker och alla andra som gör något inom det området. Även andra tyckare och kritiker skall få komma till tals.

Listor är kul, gärna någon form av lista också. Förutom listor på mest sålda singlar under veckan eller vilken film som har gått bäst på bio. De har självklart sin plats också men det är inte det jag tänker på. Strages De 100 största rockögonblicken på Youtube är ett lysande exempel på den typen av listor som är underhållande.

"Hypes" Karin Winther och "Anacondas" Nassim Al Fakir. Skulle också kunna fylla någon funktion som (rese)reportrar eller något åt det hållet.
Detta tål att tänkas på en stund till...

1 kommentar:

andros sa...

Genast med en gång insåg jag att det är tunt med kvinnor. Någon av er som har något förslag på någon som skulle passa in?