söndag 23 november 2008

Crusoe S01E01-E02

Philip Winchester är Crusoe

Hej vad det går. Startsträckan för NBC:s tolkning av Daniel Defoes "Robinson Crusoe" (vars handling jag hoppas inte behöver någon närmare förklaring) är nästintill obefintlig. Först får man se Crusoe ligga utslagen på stranden och i bakgrunden syns ett skeppvrak och helt plötsligt ser man Crusoe vid samma strand när han spanar in ett par pirater innan han rusar tillbaka till sin snillrikt byggda koja. Och en stund senare dyker Fredag upp. Nåja. Piraterna söker efter en skatt som enligt ryktet skall finnas på ön som Crusoe befinner sig på och de tar sålunda hjälp av honom för att finna den - vare sig han vill det eller inte.

En helt okej matinéartad tv-serie som lever mycket på alla storartade miljöer. Robinson Crusoe spelad av Philip Winchester (ser ut som en mix av Heath Ledger och David David Boreanaz) gör en helt okej Robinson och Tongayi Chirisa gör det samma i sin roll som Fredag. En invänding bara, varför har de så extremt vita tänder? Om starsträckan var kort bromsas den upp något av en del tillbakablickar där man får följa med Robinson som ung och hans far, spelad Sean Bean och en vän till familjen, spelad Sam Neill. Anna Walton spelar Robinsons fru Susannah Crusoe som han längat sig tillbaka till. Relativt okända namn rakt igenom rollistan förutom Neill och Bean.

Denna tv-serie känns väldigt mycket söndag 18:00. Kanske på TV4? Möjligtvis SVT. TV3, TV6 och Kanal 5 känns inte som "Robinson Crusoe" vänligt. För någon kanal måste köpa in denna serie. Vi i Sverige behöver lite old-school exotiska miljöer och äventyr utan att handlingen tar nacksving på sig själv (Ja jag talar om dig "Lost"!).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckte inte om den alls. Kändes nästan som en barnserie med väldigt förutsägbar handling. Antagligen kommer serien hur som helst läggas ner snart. Tittarsiffrorna i USA på fredagarna var urusla och NBC bestämde sig igår att dumpa serien till lördagar vilket är det sämsta tecknet en serie kan få. Serier som går dåligt flyttar tv-bolagen ofta till fredagar och om de flyttar en serie från fredagar till lördagar, där de normalt bara visar repriser, är inte ett bra tecken.

andros sa...

Jag tyckte den var okej. Inget jag skulle följa slaviskt - en sådan där serie som dyker upp då och då och som man tittar på bara för att... Speciellt nu så här på hösten.

Men de har alltså flyttat den till på lördagar nu? Det hade jag ingen aning om, jag har varit dator-fri sedan i söndags.