fredag 4 juli 2014

SM-veckan - anonyma sporter i ett större sammanhangBacktävling i sidovagn, crosskart, flugkastning, taido, parkour, roller derby... ja listan kan göras lång på sporter som den vanliga svensken har lite eller ingen aning om att de ens existerar (här hittar ni den kompletta listan).

Men just under en vecka i början av juli så engagerar det tittarna. Det är lite som med OS-curlingen. När tittar man annars på curling förutom när de är OS-tider? Typ aldrig. Vill man missa curlingen under OS? Absolut inte!

SM-veckan har pågått under hela denna vecka men det är först nu till helgen som det drar ihop sig till de flesta finalerna. SVT sänder 70h under veckan och nu till helgen har de flesta sändningarna flyttat över till SVT1 och SVT2.

Utöver att 271 guldmedaljer skall delas ut skall även årets idrottstad koras som det har gjort varje år sedan 2011. Ifjol vann Göteborg. SM-veckan finns även i en vinterversion (i början av januari varje år). Nästa års SM-vecka går av stapeln i Sundsvall och 2016 års version kommer att ligga i Norrköping. Vinter-varianterna ligger i Örebro respektive i Piteå 2016.

Länkar:

SVT.se SM-vecka sida
Riksidrottsförbundet SM-vecka


Inga kommentarer: