måndag 22 augusti 2011

Höstens premiärer: Måndag (22 aug.)

Denna vecka - och främst idag, måndag - drar ett gäng med nya program och tv-serier igång:

SVT

Maestro 20:00 på SVT1

Del 1 av 5: Grunderna. Sex kända svenskar lär sig dirigera en symfoniorkester. Det gäller att kliva ur sin välbekanta roll och förmedla känslorna i musiken. Varje vecka ger juryn sina omdömen och orkestern röstar om vem av de två med lägst betyg som får fortsatt förtroende. En efter en lämnar deltagarna programmet tills segraren står ensam kvar. Dirigentelever: Petra Mede, Claes Elfsberg, Viveca Lärn, Ola Rapace, Marit Bergman och Jörgen Kruth. Programledare är Kristian Luuk.

LÄNK

Vetenskapens värld 20:00 på SVT2

Första avsnittet av fyra: Tiden. Varför går tiden aldrig baklänges? Allt i universum sker i en enda riktning. Stjärnor föds, lever och dör och samtidigt expanderar universum mot kaos. Lika säkert som ett sandslott raseras i vinden går universum mot oordning och förfall. Och slutligen mot tidens slut. Serien Universum är från BBC där den heter Wonders of the universe. Programledare: Victoria Dyring.

LÄNK


Blågula drömmar 21:30 på SVT2

Del 1 av 8: Drömmen att en gång spela i ett svenskt landslag och bli proffs har nästan alla som spelar fotboll. Vi får följa det som händer runt pojklandslaget för 15-åringar. Träningar, läger och landskamper och allt som krävs för att drömmen ska nås. På Elitlägret i Halmstad samlas 386 fotbollstalanger från 24 distrikt. Förbundskaptenen för Sveriges yngsta landslag, Magnus Wikman, är på plats för att plocka ut 44 spelare till sin första landslagstrupp. Bland spelarna som drömmer om att få chansen finns Robert Mirosavic från Helsingborg och Christian Kouakou från Stockholm.

LÄNK


TV3

Svenska Hollywoodfruar 21:00

Maria Montazami och de andra svenska Hollywoodfruarna är tillbaka i rutan på måndag. Till dess kan du njuta av föregående säsonger och nya trailern på TV3Play!

De svenska Hollywoodfruarna Maria Montazami, Agnes-Nicole Winter och Isabel Adrian är tillbaka. I den fjärde säsongen av programmet får de sällskap av den tidigare New York-frun Gunilla Persson som flyttat till drömmarnas stad för att förverkliga sin egen men framförallt dottern Erikas drömmar om ett liv i strålkastarnas sken.

Gemensamt för fruarna är att de lever liv som skiljer sig högst markant från den svenska vardagen. Folkhem och jantelag kan de inte längre stava till. Deras vardag består istället av lyxiga resor, shopping, kändisfester, skönhetsbehandlingar och tjänstefolk. De kan unna sig allt de vill, precis när de vill. Och de skäms inte för sig. Inte det minsta. Tvärtom. The sky is the limit…


LÄNK


Kanal 5

Breaking News med Filip & Fredrik 22:00LÄNK


TV6

Gumball 3000 (2011) 22:00

Erik och Mackan deltar i Gumball 3000 för andra året i rad, ett bilrace där snorrika Hollywoodstjärnor, musiker, oljeshejker, modeller och playboys visar upp sina hypersnabba lyxbilar.

Erik och Mackan kan inte få nog av hästkrafter och dårskap. De har en ny bil, större motor och en ny assistent, Östermalmstjejen Nelli Englén. Det är alltså upplagt för en ännu en säsong av spektakulära äventyr, dumheter, fester och knasiga vadslagningar.

När Erik och Mackan gick i mål i sitt första Gumball 3000 sa Mats ”Mackan” Edlund direkt – ”aldrig igen”. Men så satte suget in. Äventyrslusten gjorde sig påmind. En Porsche Cayenne Turbo med 700 hästkrafter under huven och specialdesign av rumänska MAFF fixades fram. Planerna för 2011 började smidas. Sedan kom någon på den ljusa idén att placera Nelli som assistent i bilen. Hur ska hon, uppvuxen på Östermalm och utbildad på Lundsberg, hantera två lantisgrabbar från Sveg respektive Linköping?

I första avsnittet funderar de tre på detta, fast på var sitt håll. Erik och Mackan får konkurrens om uppmärksamheten när brittiska crazygänget Dirty Sanchez, kända från MTV, dyker upp. Våra hjältar konstaterar att där ligger de i lä. Vi får hänga med på incheckningen för tävlingen och den stora festen på Playboy Club i London. Och så tar Erik och Mackan oss med på en tur ner i garaget där några av de andras fartvidunder är parkerade.


LÄNK


$#*! my dad says 22:30

William Shatner spelar rollen som Ed Goodson, en frispråkig och påstridig far, som delar med sig av sina spontana och ofta extremt politiskt inkorrekta åsikter till alla som vill lyssna. Ingen går säker när Ed Goodsom tar ställning om sin omvärld – särskilt inte hans söner Henry och Vince. Henry är en hårt arbetande författare, som nu jobbar som obetald bloggare, medan Vince driver ett fastighetsbolag med sin dominerande fru Bonnie. När Henry får reda på att han inte längre har råd med hyran visar sig Ed från sin bästa sida och ber honom att flytta in. Henry accepterar erbjudandet, även om det gör honom till ett upplagt offer för faderns verbala bryskhet. Baseras på berättelserna från Justin Halperns populära Twitter-konto.

LÄNK

2 kommentarer:

Anna Thunman Sköld sa...

Maestro SVT1 20:00 då? Det är den och Shit my dad says som jag kommer att titta på i kväll!

andros sa...

Maestro hade jag helt glömt bort. tack! Shit my dad says är inget jag kan rekommendera. Redan halvvägs in i det andra avsnittet började det att krypa i kroppen på mig :/