lördag 21 augusti 2010

Rubicon S01E01-02

Kortfattad handling: Will Travers (James Badge Dale (Robert Leckie i ”The Pacific”)) förlorade sin familj i 9/11 attentatet och är sedan dess helt uppslukad i sitt arbete som analytiker för ett stort företag. Tills en dag då han av en ren slump upptäcker ett mönster i ett korsord. Som startar en serie händelser som ingen hade räknat med. Läs mera på den officiella hemsidan.

Näst efter tidsparadoxer är konspirationsteorier en av mina favoriter när det gäller lite mera udda handlingar i tv-serier och filmer. ”Rubicon” är ett skolexempel i konspirationsteori-facket alla ingredienser finns och det är inte något som sticker ut. Handlingen är inte uppåt väggarna otrolig, karaktärerna är trovärdiga och spänningen byggs upp efter hand och känslan av att vara jagad och övervakad - nåja, följa någon som är jagad och övervakad – lurar där i bakgrunden och det är enligt mig en av de viktigaste ingredienserna när det gäller just konspirationsteorier.

Jag snubblade mest över ”Rubicon” av en slump men det finns två orsaker till att jag hittade fram till just denna serie. James Badge Dale har blivit en ny favorit i och med sin roll i ”The Pacific” och i och med detta vill man gärna följa den fortsatta karriären. Och... AMC har förutom ”Rubicon” även legat bakom de inte helt okända ”Mad Men” och ”Breaking Bad” (och kommande ”Walking Dead” som även den kan bli en höjdare). Med det sagt, det kan inte gå fel.

Två avsnitt har gett mersmak och jag är fortfarande nyfiken på vad de övriga i ensemblen har att erbjuda då Will och den föredetta analytikern tillika Wills förre chefs schackspelande vän Ed Bancroft (Roger Robinson) mest har stått för rubrikerna så att säga. Vem är spindeln i nätet? Är detta större än vad det verkar? Den nyanställda Tanya MacGaffin (Lauren hodges) som enligt mig verkar vara den mest intressanta av alla kvinnor som har dykt upp i serien hitintills. Många frågor, än så länge få svar. Denna serie kan bli en av höstens mest oväntade begivenheter.

4 kommentarer:

Michael Lindqvist sa...

Jag har sett de fem första minuterna av Rubicon tre gånger nu utan att komma vidare men efter att ha läst detta ska jag ta tag i mig själv och se vidare.

andros sa...

Jag kan väl erkänna att denna serie smyger igång i ett rätt långsamnt tempo.

Jag blev tvungen att se om början av det första avsnittet, för det var en dryg vrecka sedan jag såg det. Och den här serien kommer inte igång försen nästan prick 9 min in i det första avsnittet. Då blev jag intresserad och det var där jag fastnade för denna serie.

Men jag kan inte lova att alla andra också gör det.

Anna sa...

Alltså, jag gillar faktiskt tempot i Rubicon. Visst, det var lite svårt att inte sitta och småhoppa lite i de första avsnitten, men jag var helt såld efter avsnitt två. På något sätt så känns det som att man har valt att lita mer på at skådespelarna kan förmedla vad som händer, sitället för att fetta på med snabba klipp och en massa hightech-grejer. Me like.

andros sa...

Anna: Ja skådespelarna står i verkligen i fokus i denna serie. Jag tror nog att även Rubicon kommer att "fläska på" vad det lider men då vet man ju iaf. vad karaktärerna är för några.