onsdag 8 april 2009

The Office på svenska

Gårdagens tv-höjdpunkt var utan tvivel "Kobra":s variant av "The Office", Kontoret, med Gustaf Hammarsten i huvudrollen. Lysande! Briljant! Men alldeles för kort. Bara två filmsnuttar blev det. Jag hade hoppats på i alla fall 5-6 minuter. Maria Robertsons roll som sekreteraren fungerade också. Men Tim/Jim (kallade det vad ni vill) var med alldeles för lite och någon Gareth/Dwight dök väl aldrig upp? Det var så där lagom plumpt och pinsamt, specielt det där skämtet om den kungliga familjen.

Annars var det många intressanta betraktelser kring "The Office" som ett fenomen runt om i världen. Hur den Brittiska varianten inte fungerar i Frankrike osv. Vi här i Sverige har alltid gillat Brittiska serier av alla de slag. Allt från komedier ("Pang i Bygget", "Helt Hysteriskt", "Black Books"), drama ("Kalla Fötter", "Life on Mars"), deckare ("Cracker", "Ett fall för Frost", "Jeeves och Wooster") till såpor ("Tillbaka till Aidensfield", "Coronation Street") och kostymdrama.

Jag tror nog att majoriteten av oss svenskar föredrar den brittiska varianten framför den amerikanska - men ändå har tagit den (amerikanska) till oss för vi vill ha mer av det goda och för att det ändå är en riktigt bra humorserie.

Men behöver vi verkligen ett Svenskt "The Office"? Egentligen inte som sagt. Men man blir ju nyfiken på hur det skulle kunna bli och just Gustaf Hammarsten är som klippt och skuren i huvudrollen Maria Robertson får gärna återvända hon också. Men jag vill inte ha för kända skådisar i de oika rollerna, inte heller renodlade komiker.

Annars...

Assistent (till den) regionala chefen: Måns Nathanaelson, Ola Forssmed

Jag föredrar den lite smalare och elaka gestaltningen av denna roll som Mackenzie Cook gör i form av Gareth Keenan framför Rainn Wilsons Dwight Schrute. Varken Ola eller Måns är speciellt kraftiga och har det där lite speciella utseendet som man älskar att hata.

Jim/Tim:

Kontorsfolk: Cecilia Frode, Sunil Munshi

Cecilia Frode behöver ingen närmare beskrivning men Sunil Munshi kankse behöver det. Han har gjort några roller här och där och gjort bra ifrån sig. Och med sin invandrarbakgrund går det att göra många skämt på hans bekostnad (läs som att David gör många skämt på hans bekostnad) .

Nyanställd (Ryan Howard): Bill Skarsgård

Kanske lite väl ung, han går ut gymnasiet nu till våren men han är en Skarsgårdare och han har just spelat en av huvudrollerna i "Kenny Begins" - det finns potential.

Resande försäljare (Chris Finch, Todd Packer): Johan Hedenberg

Spelar man en resande försäljare i "The Office" måsta man kunna spela härligt dryg och vem kan göra det bättre än Johan Hedenberg?

Men vem som skall spela rollen som Tim, Jim eller var det nu kan bli på svenska går jag bet på...

Någon som är smått överviktig också skall vara med, det är ett bra bollplank för David.

1 kommentar:

Anonym sa...

Läs psykopatens blogg!

http://nimrodofobi.blogspot.com/

Oerhört rått och välskrivet!

Även kallad psykopatbloggen
Han skriver om våra värsta mardrömmar på det vackraste sättet.
Helt förförande och oemotståndligt.
Den snabbast växande bloggen i Sverige!