torsdag 2 april 2009

Ipred:s inverkan på elektronikkonsumtionen

Det är egentligen konstigt att internetleverantörer och MP3-spelare tillverkarna inte har satt sig upp mera mot den stundande Ipred-lagen.

Om vi nu antar att det blir 100% omöjligt att ladda ned olagligt och långa fängelsestraff för dem som ändå lyckas (på något sett) - behöver verkligen Svensson en 100 mb lina och en 160 gigabytes iPod?

Det är en hel del som jobbar hemifrån och kan behöva en snabb uppkoppling. Kör man även teve och telefoni via nätet drar även det en del kapacitet också. Och vi antar att personen i fråga streamar/laddar ned filmer/musik lagligt. Men är verkligen en lina på 100 mb berättigat när det kanske räcker med runt 25-50 mb?

Och fallet med iPod. Enligt Apples iPod-support rymmer 20 gigabytes varianten 4000 låtar vilker gör att 160 gigabyte räcker till 32.000 låtar. Köper man en låt för 10 kr betyder det att det är möjligt att bära runt en hel årslön med musik i sin värsting iPod. Och vem fan har råd med det?

4 kommentarer:

Sofia sa...

Hahaha, du har så jävla rätt!

andros sa...

Bra att det är någon som är inne på samma spår som jag :)

Vickan sa...

Hahha så jäkla rätt!

Anonym sa...

Man får ju inte heller kopiera sina egna dvd filmer och föra över dem till en ipod.
Det går inte att köpa film till ipod.

Så igentligen borde inte apple få skriva att man kan se film på ipod touch och Iphone i Sverige.
För det är olagligt.

Lika med alla andra mp4 spelare. Köpte en Samsung spelare förut och när jag kom hem så gick det inte att använda deras tjänst för film pga att jag bodde i Sverige. Så enda sättet att använda den för film är endra att kopiera mina egna filmer och bryta mot lagen eller att ladda ner olagligt :/