söndag 6 januari 2013

Kort om tv-året 2012

Ingen lista i år bara några punkter.

- Luck, om möjligt ännu mera händelselös än vad "Treme" var. Men jag kände att den var på väg mot något stort. Och så trillade ett gäng hästar av pinn.  Tragiskt. PETA gjorde påtryckningar och serien lades ned.

- Hade jag gjort en lista hade två svenska serie tagit sig in på den. Historieätarna och Torka aldrig tårar utan handskar. Den förstnämnda tyckte jag var bättre än deras (Lundgren och Haag) tidigare serie "Landet Brunsås" och den sistnämnda kanske var aningens överskattad men ändå mycket bra.

- Jag delar upp tecknade/animerade serier i fyra fack: De som riktar sig till barn (Disney), de som riktar sig till vuxna (Simpsons), de som riktar sig till barn men som är såpass skruvade att de går hem hos vuxna också  (Svampbob Fyrkant, Ren & Stimpy) och så har vi The Legend of Korra som tillsammans med "Star Wars: The Clone Wars" mfl. helt enkelt är bra barnserier som inte behöver spexa (medvetet eller undermedvetet)   för att locka till sig lite äldre publik.

- Två kvinnliga karaktärer jag störde mig oerhört mycket  på - Charlie i Revolution och Thea Queen i "Arrow".

- Två kvinnliga karaktärer jag gillade - Hannah i "Girls" och Selina Meyer i "Veep".

- Utöver "Luck" ett gäng serier som hade kunnat fortsätta ett tag till: Alcatraz, The River, Last Resort the Inbetweeners (US) (ja jag vet, lång ifrån lika bra som den brittiska varianten men den tog sig mot slutet).

- Årets det börjar bli lite väl tjatigt nu, guld. "Gold Rush", "Gold Divers",  "Jungle Gold", "Ghost Town Gold"...

- Årets trend (som aldrig går ur tiden). Brittiska tv-serier blir (eller är på väg att bli) amerikanska "The Inbetweeners", "Friday Night Dinner (2013), "Elementary"/"Sherlock". etc.


Det är allt jag har i huvudet just nu. Återkommer kanske om jag kommer på något.


2 kommentarer:

Anna Thunman Sköld sa...

Du måste ju börja titta på Black Gold om du inte redan gör det, min man älskar den! :)

andros sa...

Glömde helt bort den! Har tittat på den i ett par minuter eller så.

Men som sagt guld, guld, guld, guld... :S