tisdag 7 januari 2014

Vad jag skall titta på vecka 2 (2014)

Dåligt med bloggande under hösten och vintern hänger ihop med att jag inte har tittat mycket på tv (av flera olika anledningar). Men det skall bli ändring på det nu i och med dessa inlägg vars titel är självförklarande. Skall försöka att publicera inläggen i början av veckan (måndag, tisdag).

Enjoy!


TV

Året var 1964, SVT, 20:00 måndag
Dessa dokumentärer är alltid lika välgjorda och  underhållande. Något jag ser fram mot varje år. Och när vi är inne på samma tema (typ) kan jag även rekommendera Spelet om Stockholm som sändes vid nyår.

Sveriges mästerkock, TV4, 20:00, måndag
Knappast något jag kommer att följa. Men så här i början är det rätt kul med alla som gör bort sig. Även om det är långt ifrån lika illa som det är med "Idol".

Biltokig, SVT, 18:15
Jag har sagt det förut men det tål att sägas igen. Sverige är svältfött på motor- och reseprogram. För att dra till med en klyscha - vi reser som aldrig förr - och bilar angår väl oss alla på ett eller annat sätt. Men nu skall jag inte klaga när det äntligen dyker upp ett program om bilar. Även om det är av den smalare varianten.

Tunnelbanan, Kanal 5, 20:00, onsdag
BBC:s motsvarighet är oändligt bättre, egentligen. Men i brist på annat.

Stjärnorna på slottet, SVT, 20:00, lördag
Den enda av de (enligt mig)  stora serierna från 2013 som inte har gjort mig besviken (både "Så mycket bättre" och "Allt för Sverige" hade sina svagaste säsonger hitintills). Väntar på Lasse Åbergs dag. Det blir nog säsongens höjdpunkt.

Mauro & Pluras tågluff, TV3, 22:00 lördag
Inte lika vasst som när de lagar mat hemma hos Plura (eller Måns). Men första delen var bra och så dags på lördagskvällen är det inget annat på teven så man kan lika gärna titta på del två.


NÄTET

Sherlock Holmes S03-E00-02
Längtan efter den tredje säsongen under början av 2013 har nästan fallit in i glömska dryga året senare. Så det var en glad överraskning när jag såg att det äntligen var dags för nya avsnitt! Det enda som jag kommer ihåg från slutet av säsong två var att han (Sherlock) förmodligen dog. Eller ja, nej... ni vet. Det blir att titta på de avsnitt som finns under denna vecka.

Family Guy S12E09
Den enda av alla  deotaliga tecknade serierna som sänds för tillfället som jag verkligen längtar efter. "Simpsons" tittar jag inte på längre, inte ens på TV6. "American Dad" är inget jag bemödar mig med att leta upp. "Archer", "Bobs Burgers" och "South Park" kan jag titta på om de dyker upp i tablån men det är inget måste. Och "Brickleberry" är meh.

Shameless US S04E01
Äntligen är det dags för säsongstart! Jag har i uppehållet försökt att titta på originalet från UK men jag kan inte fastna i den serien, den känns alldeles för mycket "Coronation Street". Nej detta är ett av få undantag då US-versionen är bättre än originalet. Det skall verkligen bli kul att se hur det går för Frank (som är sjuk), Ian (som rymde hemifrån) och Lip (som skall börja college).

Almost human
Innan andra serier drar igång (Supernatural, andra halvan av The Walking Dead etc.) - senare i januari/början av februari - skall jag ge mig på "Almost human" vars premiär i november jag missade. Jag vet nästan inget om den serien förutom det som visades i trailern som visades för första gången för över ett halvår sedan. Det känns skönt att för en gång skull inte veta mer om en serien än så.

Det var allt. Det finns säkert annat som jag kommer att titta på men det känns bara långdraget om jag skall dra upp allt i ett enda inlägg så jag nöjer mig med detta för tillfället.

2 kommentarer:

Anna Thunman Sköld sa...

Välkommen tillbaka!
Jag lade upp dig på min länklista igen om du nu ska börja blogga mer än sporadiskt :)

Jag har precis lagt ner Almost Human. Säger inget mer eftersom du själv inte läst nåt om den.

andros sa...

Tack! Ja jag skall försöka att blogga lite mera nu under 2014 :)