torsdag 22 november 2012

Jul och nyår på SVT - 2012

SVT brukar vara bland de första att avslöja sitt utbud under jul- och nyårshelgen, 2012 är inget undantag. Här följer ett axplock av vad som komma skall (det jag kan tänka mig att titta på):


DRAMA

Labyrinten Den unga forskaren Alice Tanner snubblar över ett arkeologiskt fynd i södra Frankrike som vittnar om ett folkmord i Europa för 800 år sedan. Parallellt får vi följa den unga kvinnan Alaïs som levde under tiden för folkmordet. Ju mer Alice rör runt bland bevisen, desto större hemligheter stöter hon på – hemligheter inte bara hon är ute efter. Snart befinner hon sig på en jakt på en av världshistoriens mest mytomspunna skatter. Samtidigt försöker Anaïs bevara alla hemligheter kring densamma - 800 år tidigare. Baserat på Kate Mosses bestseller med samma titel. I rollerna: Jessica Brown Findlay, Vanessa Kirby, Tom Felton m fl.

SVT1 tis 25 dec kl 22.00: Labyrinten (1:2)

Bletchley Circle Susan, Millie, Lucy och Jean arbetade under andra världskriget med att knäcka tyskarnas koder. Nu, sju år efter det att kriget slutat och de återfått vardagen i London, upptäcker Susan ett mönster i en serie kvinnomord. Polisens skeptiska inställning till hennes teori får henne att samla sina gamla kolleger, som alla ser det polisen missar. När de börjar gräva i fallen blir kopplingarna mellan morden allt tydligare, samtidigt som fallen plötsligt börjar komma dem obehagligt nära. I rollerna: Anna Maxwell Martin, Rachael Stirling, Julie Graham, Sophie Rundle m.fl.

SVT2 ons 2 jan kl 20.00: Bletchley Circle (1:3)


MUSIK

Michael Jacksons ”Bad” – så kom den till Spike Lee ligger bakom dokumentärfilmen om Michael Jacksons album ”Bad” som släpptes för 25 år sedan och har sålt över 30 miljoner exemplar. Jackson skrev 60 låtar till albumet, men bara elva kom med i slutändan. Filmskaparen har haft tillgång till Michaels hemliga gömmor och har lyssnat igenom Michaels ratade låtar.

SVT2 lör 29 dec kl 22.30: Michael Jacksons ”Bad” – så kom den till


FRITID, FAKTA OCH LIVSTIL

100 procent bonde - julspecial Vår favoritbonde Frank Ladegaard Erichsen är tillbaka och denna gången får vi fira jul med honom och familjen på Kastanjegården. Frank gör drömmen om ett enklare liv till verklighet när han tillsammans med sin sambo Theresa och sonen Johan driver lantbruk på gammaldags vis. I julspecialen får vi se glimtar från det gångna året och så har familjen fått tillökning med dottern Alma.

SVT1 mån 24 dec kl 18.10: 100 procent bonde - julspecial

Det goda livet – julspecial I ”Det goda livet” har vi fått följa Hugh Fearnley-Whittingstall som valt att leva nära naturen, av egenodlade grönsaker och kött från grannarna. I det här specialavsnittet får vi se Hugh förbereda julens alla festligheter.

SVT1 fre 21 december kl 17.10: Det goda livet – julspecial


NÖJE, HUMOR OCH EVENEMANG

Stjärnorna på slottet Årets upplaga av Stjärnorna på slottet spelades in på Bäckaskogs slott utanför Kristianstad och under fem lördagar får vi träffa Barbro "Lill-Babs" Svensson, Claes Malmberg, Ewa Fröling, Philip Zandén och Robert Gustafsson.

SVT1 lör 29 dec kl 20.00: Stjärnorna på slottet (1:5)

En idiot på resa Världens mest motvillige resenär är tillbaka – och nu har han fått sällskap. Karl Pilkington från ”En idiot på resa” och Warwick Davis från ”Life’s too short” ger sig tillsammans ut på en episk resa i Marco Polos fotspår. På en tandemcykel tar de sig från Italien till Kina – och reflekterar över kulturkrockar och upplevelser på sina egna, högst personliga sätt.

SVT1 lör 29 dec kl 22.35: En idiot på resa (1:3)


DOKUMENTÄRER

Palme Den uppmärksammade dokumentärfilmen, här i en längre serieversion i tre delar. Inledningen skildrar Olof Palmes uppväxt på ett högborgerligt Östermalm, hans ungdomsårs politiska uppvaknande och mötet med Lisbet. 1969 väljs han sedan till Socialdemokraternas partiordförande och hamnar omedelbart i hetluften. Under 1970-talet är Olof Palme ett namn i världspolitiken. Resan till Castros Kuba och stödet till befrielserörelser som ANC i Sydafrika sätter honom på världskartan. På hemmaplan kastar olika affärer en skugga över Palme. Nu ökar dramatiken och 1976 förlorar socialdemokratin sitt långa maktinnehav. Revanschen 1982 blir hans största seger, samtidigt som Palmehatet blir allt mer påtagligt - även för hans familj. Del två sänds 27/12 och del tre 1/1.

SVT1 tis 25 dec kl 21.00: Palme (1:3)

...och sist men inte minst!

SVT1 sön 23 dec kl 21.00: Svensson, Svensson – julspecial
SVT1 mån 24 dec kl 15.00: Kalle Anka och hans vänner önskar God jul
SVT1 mån 24 dec kl 16.30: Kan du vissla Johanna?
SVT1 mån 24 dec kl 19.00: Karl-Bertil Jonssons jul
SVT1 tis 25 dec kl 17.00: Astrids jul
SVT1 mån 31 dec kl 19.45: Grevinnan och betjänten

Här finns alla jul- och nyårsprogram! (PDF)

1 kommentar:

Anna TS sa...

Jaha, då tänkte vi lika samma igen. Men du var duktigare än jag på att skriva ut vad saker är :)