fredag 18 maj 2012

FALL 2012 - Topp 10 mest intressanta serier

Jag visste inte hur jag skulle lägga upp inläggen som handlar om 2012, 2013 års nya serier. Så jag gjorde en topp-lista istället. Idag, höstens 10 mest intressanta nya serier. I nästa inlägg tar jag upp Midseason replacements. Men nog om det, ni vidare till listan (i fallande ordning)!

10 Partners (CBS)Mest för att stilla suget efter "Will & Grace" och att få se "Ugly Betty" Michael Urie i sitt esse igen. Verkar vara en småtrevlig serie.


9 Beauty and the Beast (CW)Linda Hamilton och Ron Perlman skötte sig ypperligt i föregångaren från 1987 som jag tyckte var en rätt hygglig serie i all sin enkelhet. Det skall bli intressant att se hur de tar sig an denna ny-tolkning.

8 Arrow (CW)
En serie som antingen kommer att göra stor succé eller floppa. Men det är mest mina egna tankar eftersom att jag tycker att Green Arrow är en rätt töntig superhjälte - pilbåge liksom?

7 Elementary (CBS)
Engentligen vill jag bara skrika helgerån och hålla upp fingrarna i ett kors! En av 00-talets bästa tv-serier - "Sherlock" - skall tolkas på nytt av amerikanarna. Men jag väljer den högre vägen och säger att jag ser fram mot detta. Är det bara hälften så bra som originalet så duger det gott.


6 666 Park Avenue (ABC)

TRAILER (Inbäddning inaktiverad på begäran-tjaffs, återkommer med en trailer som fungerar)

Jag får lite "1408"-vibbar. Eller ja, vibbar från typ alla serier som involverar mystiska hus. Och det är extra kul att svenska Helena Mattsson har en av rollerna.


5 Go On (NBC)
Jag vill verkligen att Matthew Perry skall lyckas med något. Han har haft många bra roller och varit med i bra serier (Studio 60 on the Sunset Strip, Mr. Snshine) men det har inte räckt hela vägen fram. Denna serie känns som en typiskt Matthew Perry-serie - på gott och ont.


4 Chicago Fire (NBC)
Som jag har saknat en serie som fokuserar på brandmän. Ända sedan den andra säsongen av "House" har jag i stort sett tröttnat på sjukhusserier och polis-serier klara sig undan mest på grund av att den är en såpass varierad genre. Mera eld åt folket!

3 Vegas (CBS)
60-tal, sheriffer och Las Vegas. Behövs det något mera än så? Egentligen inte men lägg till en stark ensemble, eller vad sägs om Carrie-Ann Moss, Dennis Quaid, Michael Chiklis och Jason O'Mara?

2 Revolution (NBC)
Egentligen hade jag tänk att sätta denna som nr. 1. Men med liknande mastodontserier i färskt minne (Terra Nova) som inte lyckades så bra så blir det "bara" en andra plats. Jag ser lite "Falling Skies" och "The Event" i denna serie, blandannat.


1 Last Resort (ABC)Detta känns verkligen inte som en ABC-serie. Snarare något från de mindre kabelbolagen (Starz eller TNT) och om det inte framgår så är det bara positivt. Premissen känns spännande och det är väldigt kul att en av mina favoritskådespelare Andre Braugher har fått en roll, han passar som handen i handsken i det lilla jag har sett i trailern.

 Nästa inlägg MIDSEASON (kommer inom kort...)

2 kommentarer:

Anna TS sa...

Det känns som vi tycker ganska samma-lika, du och jag :)

andros sa...

Som det brukar vara då :)