torsdag 10 februari 2011

TV-krönika: 10 februari 2011

En ovanligt vanlig kväll på TLC

* Då "Big Love" är ett måste varje söndagskväll var dokumentärserien "En man och hans fruar" på TLC något man heller inte fick missa. Serien handlar om en polygamist med 3 fruar och 13 barn. Än så länge. Redan i den första delen var det flera barn på väg och en fjärde fru var på väg att introduceras.

Och likt alla andra polygamister var herrn i huset väldigt noga med att påpeka att de var en vanlig familj. Precis som alla andra amerikanska familjer. Vanliga familjer har inte det som mantra, att man hela tiden måste påpeka att man är en vanlig familj.

Intressant och skrämmande på samma gång. Helt klart något att följa framöver.

* Innan jag bänkade mig framför polygamisterna var det dags för "Fabulous farming Boys" och "Kate Plus 8". Farming Boys känns väldigt sökt på något sätt. Inte nog med att de är storstadsmänniskor de är även homosexuella oj oj oj... vad skall folk säga? Typ. Det var en helt okej serie inte mera. Frågan är hur hållbara deras planer (och förhållande) är. Att skaffa en bondgård bara sådär hastigt och lustigt kan inte sluta väl. Eller? Jag måste kolla nästa vecka...

Och sist ut "Kate Plus 8". Samma sockerhöga barn, bara något år äldre sedan sist. Och ingen John. De sklijde sig under buller och bång om det är någon som har missat det. Inget jag följer direkt. Mest nyfiken på hur det nya formatet ser ut. För man har snappat upp ett och annat avsnitt på Discovery Living (som det hette då) och förmiddagsrepriser på TV4. För att inte tala om just nämnda skillsmässa som media gottade sig i under förra året.

* Ikväll... Svenska Rallyt på TV10. Denna styvmorderligt behandlade motorsport har fått hela 1h 15 minuters sändingstid (19:45-21:00). Sedan ser det mörkt ut. SVT 24 sänder 30min per dag under hela helgen från rallyt. Trist. Antingen får man köpa till en massa dyra kanaler eller också så sänds det itne alls.

Inga kommentarer: