måndag 21 februari 2011

Big Brother 2011 - Första intryck

16 personer i ett hus, eller ja, de är 17 stycken egentligen. Men det är heller inte sant just nu är de 21 stycken om man räknar med Gurkan & co i Glashuset. Gurkan som förövrigt med lätthet kommer att bli den som får den 18 platsen i huset (förutsatt att igen blir utröstad innan jokern dyker upp). Tro mig.

Årets stora bomb, som Gry uttryckte sig, är att Vanessa Lopez, från början har varit en man men nu är en kvinna, skall vara en av deltagarna. Själv är det mest en axelryckning. För 10 år sedan (eller mera) hade detta nog skapat betydligt större rubriker, men vem är det som bryr sig om sådant nu för tiden? Låt folk göra som de vill.

Då känns paret som går in i huset intressantare Intressantare, inte intressant. Det känns som om vissa av deltagarna har vissa fördelar gentemot de andra i huset. Det skall vara likt för alla. I alla fall till en början. Sådana här tvister skall dyka upp en månad eller två in i programmet för att förnya det. Jag har i alla fall fullt upp med att hålla koll på allt nytt folk så här i början.

-Annars är första intrycket att inredningen är alldeles för plottrig. Många färger, möbler överallt ett feng shui-inrett sovrum, många elektriska pryttlar (tidigare säsonger fick de inte ens ha med sig elektriska tandborstar in i huset). Deltagarna, hur färgstarka de än är, försvinner ut i periferin.

-Är lite orolig över att det inte blir så mycket göka och kröka den här säsongen (enligt Anton Glanzelius i alla fall). Det var/är därför jag gillar Big Brother. Hur sorgligt det än låter...

-Gry Forsell känns helgjuten i sin roll som programledare.

-Inga favoriter än så länge. Men många i huset har en väldigt stor älska-att-hata potential.

Men känns detta som den bästa säsongen någonsin av Big Brother? Inte på långa vägar än så länge. 2002 års Big Brother med Emma-Maria, Kitty, Alex, Gumma mfl. är odödliga i min bok.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.