lördag 2 oktober 2010

Law & Order: Los Angeles S01E01

Kortfattad handling: I denna femte installationen av ”Law & Order”-franchisen utspelar sig i Los Angeles där vi får följa ett gäng poliser/utredare i jakten på förövare.

Handlingen är egentligen oviktig eftersom att ”Law & Order” verkligen har cementerat sin plats bland alla polisserier som den serien som inte tar ut svängarna allt för mycket utan håller sig old school. Därför är det skådespelarna som får dra det tyngsta lasset.

I ”Law & Order: Los Angeles” får vi se två starka profiler, Skeet Ulrich som Rex Winter och Alfred Molina som Ricardo Morales och även Terrence Howard dyker upp i en roll. Alla dessa herrar är en fröjd att se alltifrån Ulrich sedvanliga butterhet till Molinas charmiga sida passar perfekt ihop med seriens lite tråkiga framtoning.

Annars är det första avsnittet lite teknikängsligt. Både Facebook och hemsidan TMZ.com förekommer titt som tätt och det känns som om de nämns/syns bara för att. ...och trend ängsligt. Det först avsnittet handlar om ett gäng unga snygga skådisar som har nästlat sig in bland andra unga, snygga och stenrika skådisar, för att stjäla deras värdesaker. Något som faktiskt nyligen hände på riktigt och som man kan följa i realityn ”Pretty Wild”.

Starka skådespelar insatser till trotts, jag är väldigt trött på den här typen av serier. Samtliga av årets tv-serier i samma genre är ett strå vassare än denna. Så se hellre ”Terriers”, ”Detroit 1-8-7” eller ”Blue Bloods” som jag ännu inte har sett men som jag säkerligen tror kommer att bli vassare än denna serie.

Inga kommentarer: