onsdag 20 oktober 2010

TV-krönika: 20 oktober 2010

* Louise Theroxs dokumentärer på Kanal 9 går från klarhet till klarhet. Igår tog han upp barn med alla möjliga och omöjliga bokstavskombinationer som till och från är kraftigt medicinerade. Skrämmande, gripande och mycket välgjort. I och med förra veckans dokumentär "Law and Disorder in Lagos" har Kanal 9 visat alla hans dokumentär, varav den sistnämnda hade premiär så pass nyligen som den 10 oktober.

Och med tanke på att han bara släpper två dokumentärer om året dröjer det nog tills nästa år innan vi får se något nytt från honom. Och jag är nöjd med det. Kvalité har alltid varit Louise kännemärke.

* Då Louise Therox levererar i vanlig ordning levererar var SVT:s DOX-dokumentär igår ovanligt svag. Visst är det kul att följa en konditors strävan efter den perfekta tårtan/skulpturen men det höll inte riktigt för drygt 1h programtid. Ibland blev det lite väl analt bland allt socker och sött.

* Veckans brott och allt är sig likt när Leif GW Person är i rutan. Han känns i vanlig ordning väldigt obekväm i sin kropp, han skruvar på sig, mummlar och tittar inte in i kameran. Då kändes han mera i sitt rätta element när han fick besöka brottsplatsen det handlade om. Hoppas nu bara att det blir lite mera hands-on för GW i framtiden så han slipper stå bakom ett bord under 1h och försöka se intresserad ut.

* Ikväll: "Kungarna av Tylösand" på Kanal 5 och "X-Games" på SVT1. För att väga upp gårdagens dokumentärer. Fattas bara!

Inga kommentarer: