måndag 12 oktober 2009

The Middle S01E01-02

5 foot rule...

"Everybody loves Raymond" har aldrig riktigt varit någon favorit. Alldeles för mycket ja... navelskådning kanske? Två stora bullriga bröder en dominant morsa och en slöfock till far och ute i kanten Patricia Heaton i rollen som Debora Barone - och hon fick aldrig en syl i vädret.
Hände det något kring hennes karaktär var det alltid till bekostnad av den övriga familjen.

Men nu har hon fått en huvudroll värdig henne, rollen som Frankie Heck trebarnsmor bilförsäljare och superhjälte (åt sin yngsta son, men ändå). I övriga roller ser vi Mike Heck (Neil Flyn, Janitor i Scrubs), Charlie Heck (Charlie McDermott) underbart skön slacker-typ, Sue Heck (Eden Sher) halvknepig - det räcker så, och sist men minst helknepiga Brick Heck (Atticus Shaffer).

På samma sätt som "Modern family" har en beskrivande titel har även "The Middle" det: En medelklass familj i en medelklass stat (Indiana) som har medleklass jobb och medelmånga barn. Typ. På det hela taget en bra serie som man inte måste lägga pannan i djupa veck för att förstå. Bra skådespeleri från Flyn och Heaton och de yngre talangerna gör bra från sig också. Och det bästa av allt är att serien blev förlängd efter bara 3 avsnitt till en full säsong och hela 22 avnsitt.


1 kommentar:

Anonym sa...

lart mycket