onsdag 21 maj 2008

Upfronts 2008-2009

En lite mera nedbantad version än vad jag hade tänkt mig om alla nya tv-serier/program som kommer att visas som piloter framöver i USA - komplett med stavfel, sär skrivningar, svengelska och meningsuppbyggnader from hell. Enjoy! För er som vill ha info om vilka serier som fortsätter och som får kicken kan jag rekomendera The Futon Critic 2008-2009 SEASON UPFRONT GUIDE. Och jag har nog anledning att återkomma till denna lista nu framöver...

NBC

Knight Rider
Ford Mustangen KITT (Knight Industries Three Thousand) kämpar vidare med sina coola tillbehör som superdatorer och förmågan att skifta färg.

My own worst enemy
Henry Spivey och Edward Albright är två helt olika personer men med en sak gemensamt. De delar samma kropp. Henry är en tillbakalutade två barns far med Volvo villa och vovve - Edward pratar 13 språk och är tränad för att döda. Detta fungerar bra fram tills en dag då något går fel. Med Christian Slater som huvudrollsinnehavare och David Semel (Heroes) som regissör.

XIII
Usas första kvinnliga president skjuts till döds när hon håller ett tal. Tre månader senare vaknar en man upp med XIII tatuerat i nacken, kan han vara den som sköt presidenten? Med Val Kilmer i rollen som XIII. Läsa mera om XIII serietidningen här, XIII tv-spelet här och XIII mini-serien här.

The Office spin-off
Inte mycket är känt om denna nya serie från skaparna från The Office utöver att det är en The Office spin-off med Dwight Schrute (troligtvis) som huvudrollsinnehavare.

Kath & Kim
Kath är en 40-årig kvinna som motvilligt låter sin dotter, Kim, flytta hem igen efter att hon har separerat från sin man. Även Kath är skild och hon har bättre saker för sig än att se efter sin bortskämda dotter - nämligen att se efter sitt bortskämda själv. Med Selma Blair som Kim.

Crusoe
Alla känner väl till historien om Robinson Crouse? Här är tv-serien om hans hård liv som strandsatt på ön.

Kings
Ett krig har utkämpats i en stor stad alldeles för länge - fram tills David Shepherd räddar kungens dotter och slutligen kan det kanske bli fred. David utnäms till kapten och vinner utöver sin titel även berömmelse och kvinnornas gunst... tillsammans med en hel del nya problem som han ställs inför. Med Ian McShane (Deadwood) som Kungen, gjort av männen bakom Heroes (Michael Green) och I Am Legend (Francis Lawrence).

The Philantropist
Teddy Rist var mest känd för sina kvinnor, sin makt och sina pengar tills en dag då hans son dör och hela hans värld rasar samman. Istället för att bryta ihop totalt bestämmer han sig för att spendera sin pengar. Men inte på det sättet vi tror, han ger sig ut i världen och hjälper alla som behöver hjälp och han skyr inga medel.

Merlin (se Crouse)
Ni som inte hänger med: Merlin var en trollkarl och han bodde i Lancelot och hängde med King Arthur vid det runda bordet och drog upp svärd ur stenar. Typ. Nu får vi följa Arthur och Merlins liv innan de blev levande legender med allt vad det innebär, kärlek, äventyr etc. Med bland annat Anthony Head (Buffy) och Katie McGrath (The Tudors).

The Listner
Toby Logan är en 24-årig ambulansförare som har förmågan att läsa folks tankar.

Shark Taggers
Titeln säger allt egentligen. Ett gäng marinbiologer följer ett gäng hajar. Hajar du? (phun intended...)

America's Toughest Jobs
"Vem är tuffast tävling" - 12 personer tävlar i olika grenar som består av tuffa jobb som att borra efter olja, avverka skog, fiska etc. Varje vecka åker en person ut och i potten ligger de sammanlagda lönerna de 12 personerna har tjänat under seriens gång (Inget vi inte har sett tidigare).

Chopping Block
"Matlagningstävling" - Lagen består av par som tävlar i allt från att designa menyer till att hitta på nya maträtter. Vinnaren får öppna en restaurang i Manhattan (Inget vi inte har sett tidigare). Av producenterna bakom Hell's Kitchen.

Most Outrageous Moment
Videoklippen i denna serie visar att allt kan hända när kameran är påslagen. Klipp från runt om i världen när saker och ting går galet (Inget vi inte har sett tidigare).

The Last Templar
New York Metropolitan Museum - galaöppning för en utställning av Vaticanens skatter. Plötsligt stormar fyra män till häst utklädda till riddare in och stjäl en medeltida decoder. Sedan börjar jakten som far fram över tre kontinenter. Med bland annat Tess Chaykin och Omar Shariff i rollerna.


CBS

Eleventh hour
Den amerikanska regeringen använder sig av en vetenskapsman, Dr. Jacob Hood, för att hålla koll på alla forskning så att den inte går överstyr eller missbrukas, en brittisk importserie producerad av ingen mindre än Jeremy Bruckenheimer. Titeln syftar på att han (Dr. Jacob Hood) alltid kallas in i den ”elfte timmen".

The Mentalist
Patrick Jane använder sina ”psykiska” krafter för att lösa brott åt CBI (California Bureau of Investigation)– men ingen gillar honom på grund av hans tidigare karriär som halvkänd medium.

The EX List
Bella Bloom går en dag till en sierska (jag börjar se en viss trend nu hos CBS) och hon får veta att hon tidigare har dejtat den rätte och att hon har ett år att hitta honom igen. Hon är skeptisk till en början men sedan börjar sierskan andra föraningar att stämma in.

Project Gary
En nyskilda fadern Gary Barnes ger sig ut i dejtingdjungeln igen med en krävande barn och en ex-fru i bagaget som (fortfarande) vill att Gary skall göra som hon vill. Worst Week
Ett ungt par skall gifta sig och Sam Briggs har allt fixat utom en sak att berätta det för sina nyckfulla svärföräldrar som bara vill sin dotter det bästa - på gott och ont.

Harpers Island
TBA.


CW

Stylista
Elva personer tävlar om att få ett jobb på modetidningen Elle. En röstas ut varje vecka tills bara en återstår som förutom jobbet vinner 100.000$.

90210
Ingen har väl heller inte missat ett det blir en nyversion på Beverly Hills? Denna serie återkommer jag till framöver med mera information - var så säker.

Surviving the filthy rich
23-årige Megan, en till synes ambitiös journalist får en dag sparken från sitt jobb. Nästan med detsamma blir hon privatlärare åt ett par bortskämda tvillingar som är barnbarn till den välbärgade Laurel Limoges ägare av ett stort kosmetikeföretag.


FOX

The Cleveland Show
Cleveland känd från The Family Guy får en egen spin-off serie. Cleveland lovade sin high-school kärlek, Donna, en gång i tiden att han alltid skulle älska henne vad som än hände. Och nu händer det något, Donna blir lämnad av hennes man och Cleveland är en man som står vid sitt ord.

Sit down, shut up
En ny animerad serie från Fox som cirkulerar kring 8 anställda(se lista) på en skola i en liten fiskeby som bara tänker på sig själva… och på sina elever i andrahand.

Sue Sezno – rektor
Stuart Prozackian – studierektor
Larry Limp – gymnastiklärare
Miracle Grohe – NO-lärare
Willard Deutschebog – tyskalärare
Helen Klench – bibliotekarie
Andrew Sapiens – dramalärare
Ennis Hofftard – lärare

Secret Millionare
Ett gäng miljonärer blir ”svenne-banan” för att se hur vanligt folk lever och arbetar. Miljonärerna skall sedan bestämma sig för vem av som i slutet av serien skall få mota 100.000$.

Dollhouse
Egentligen behöver jag bara nämna att Joss Whedon ligger bakom denna serie och att Buffy-bekantingen Eliza Dushku spelar huvudrollen. Det räcker egentligen så. Men lite mera kött på benen kanske är bra att ha. Echo (Eliza Dushku) är medlem i en hemlig grupp som har fått sitt minne utraderat för att kunna anta andra personligheter och utföra diverse uppdrag.

Fringe
Ett plan landar i Boston och alla passagerare är döda. Vad har hänt? FBI-agenten Olivia Dunham skall utreda vad som har hänt och hennes enda hopp står till Dr. Walter Bishop.Försvinner:
Back to you, Canterbury’s Law, K-Ville, Nashville, New Amsterdam, The next great American band, The Return of Jezebel James och Unhitched.


ABC

The Goode family
Det är ett bra år för animerade serier, först har vi spin-offen på The Family Guy och Sit down, shut upp på Fox och nu även ABC:s The Goode family. Som är en serie från skaparen av King of the hill och Beavis and Butthead Mike Judge. Familjen Goode försöker alltid att göra rätt för sig vad det än handlar om – men lyckas inte alltid med det.

Life on mars
Nu är det dags för amerikanarna att sätta tänder i Sam Tyler liv och leverne i 1972 års Los Angeles. I rollen som Sam ser vi Jason O’Mara (CSI, Criminal Minds, Grey’s Anatomy) och Colm Meany(The Barry Town Trilogy, Star Trek) som Gene Hunt.

Opportunity Knocks
En game-show som undersöker hur väl average Joe känner till sin egen familj producerat av Ashton Kutcher

Scrubs
Den här serien låter bekant tänker ni. Och visst är det gamla vanliga hederliga Scrubs som har bytt bolag från NBC till ABC.

2 kommentarer:

Michael Lindqvist sa...

Observera att de sex sista nya serierna på NBC inte kommer förrän nästa sommar eller bara är mini serier. XIII är också en miniserie men den kommer att visas på NBC inte CW.

andros sa...

Ja jag är väl medveten om att flera av serierna är miniserier och att de inte kommer att visas förens om över ett år.

XIII hamnade nog fel när jag klippte och klistrade ihop inlägget - tur att du såg det annars hade jag nog själv aldrig upptäckt det :)