lördag 17 maj 2008

Greek S01E01-S01E02

Rusty Cartwright skall börja på Cyprus-Rhodes som är väldigt präglat av de starkt hierarkiska Grekiska föreningarna som alla vill vara med i. Han har en viss fördel gentemot de andra nykomlingarna som vill imponera på de olika husen, hans syster Casey är med i den mest prestigefyllda av dem alla Zeta Beta Zeta.

Efter den vanliga tafatt inledningen och förvirringen på campus som följer mall 1A: What to do!? Where to go!? är det dags för Rusty att välja hus. Omega Chi Delta är brödraföreningen till Zeta Beta Zeta och det faller sig så att Casey är ihop med en av de mest framstående i Omega Chi Delta nämligen Evan Chambers - som i sin tur är en skitstövel. Så att välja den föreningen är utesluten - eller?

"Greek": ytterligare ett highschool/university serie som det går tretton på dussinet av? Både ja och nej. Allt finns där, jocks, nerds, sorority-girls, den där knäppa killen som ingen gillar (Rustys rumskamrat (längst ned till vänster på bilden), som ser ut som en blandning mellan Jack Osbourne och 2007 års Schalgervinnare Marija Serifovic) och huvudrollsinnehavaren – den där sympatiske killen som alla gillar. Bitchiga brudar, hjärndöda sportfånar, öl, fester och alla andra stereotypiska saker som man kan vänta sig av en en sådan här serie. Sa jag föresten öl?

Ja – om du gillar något lättsmält och vill sätta dig in i något som ännu inte sänts i Sverige och som säkert kommer att bli en snackis framöver om inte någon stor sådan… men ändå.

Nej – om du inte gillar filmer som Revenge of the Nerds, Legally Blonde eller vilken som helst film/tv-serie som utspelas i denna miljö. Och om du inte gillar den lite grabbiga töntiga stilen som följer med att de nyintagna, i de olika föreningarna, skall utföra vissa korkade upptåg för att bli accepterade.

Greek känns lite som en portion med köttbullar, potatismos och brunsås – med en persiljekvist på toppen. En typisk 3+ serie i en skala från 1-5. Småtrevligt men inte mera är mitt omdöme efter att ha sett två avsnitt.

2 kommentarer:

Stekspaden sa...

Jag kommer ihåg att jag tipsade om Greek för snart en månad sen innan jag själv hunnit se den. Sen börjar både du och jag kolla på den ungefär samtidigt. Sammanträffande.

andros sa...

Jag har i princip haft de två första avsnitten på datorn sedan du tipsade om dem... ja för en månad sedan var det nog. Och igår passade jag på att se de när jag inte hade något bättre för mig.

Jag hade ingen aning om att du också hade skrivit om Greek ända besöker jag din blogg varje gång jag fixar med min egen.

Men nu får jag hålla mig undan din blogg lite, jag ser att du precis har sett del 3 av Greek ;)