måndag 21 juni 2010

Hugh Fearnley-Whittingstall


Jamie? Check. Nigella? Check. Gordon? Check. Floyd? Check. Hugh Fearnley-Whittingstall? Vem? Det är hög tid att sprida lite kärlek åt Hughs håll nu när han har dykt upp på bästa sändningstid på SVT med sitt program ”Det goda livet” (SVT1 18:15 varje måndag).

Själv har jag följt hans tv-karriär ända sedan hans stora genombrottsserie ”Escape to River Cottage” och dess två uppföljare ”Return to River Cottage och ”River Cottage Forever” gick på Discovery i början av 00-talet. I dessa tre serier fick vi följa den smått excentriska Hugh leva som en bonde i hans lilla hyrstuga med tillhörande mark vid en flod - som namnet skvallrar om.

Även om Hugh odlade en hel del frukt och grönsaker som han syltade saftade kokade in var det ändå hans kärlek för kött i alla dess former som blev hans kännetecken. Och då menar jag verkligen i alla dess former. Han är även känd under namnet Hugh Fearlessly-Eatsitall när han i programserien ”Cook on the Wild Side”, där han blandannat tillagade diverse överkörda djur som han hittade vid vägkanten.

Han är den minst kända av de stora brittiska tv-kockarna men har ändå synts i en del produktioner genom åren. Blandbannat ytterliggare två serier kopplade till River Cottage ”Beyond River Cottage” och ”River Cottage H.Q.”. Men även Hugh's Chicken Run 2008 som även innebar att han sedan dess har kunnat ses i både Jamie Oliver och Gordon Ramsey olika program under de senaste åren då ”Hugh's Chicken Run” var en del av en tävling där både Jamie och Gordon deltog.

2 kommentarer:

Mikkan sa...

Tack för tipset! Upptäckte honom först igår på SVT och är helt såld!

Anonym sa...

Tack för informationen om Hugh!
Tycker han är helt underbar!
Hans sätt att berätta gör att man sitter klistrad och nu kollar jag gamla avsnitt på SVT Play! Har känt till honom i 1,5 år men alltid kul att få mer info.