torsdag 25 februari 2010

På teve efter OS (uppdaterad 25 feb 17:30)

SVT har matat oss med information i snart två veckor nu om vilka tv-serier och program som drar igång efter OS. Men det är inte enbart SVT som har 1 mars (och första halvan av mars) som starten för en mängd nyheter i rutan:


1 MARS

Molinska skrönor: En busslast med kärlek.

SVT1 20:00

Några veckor innan OS avhandlade de tevens genomslag i det svenska folkhemmet och nu är det alltså dags för ytterligare en Molinsk skröna. Denna gången handlar det om mor och dotter som ger sig ut på en resa till Norrland ovetande om den andres planer.

Guldfeber

TV6 20:00

Erik och Mackan är äntligen tillbaka i gammal god form efter att ha gjort (enligt mig) trams-programmen ”Herren på täppan” och ”Hål i väggen”. Denna gången skall de inte bli hela och rena eller snygga och smärta utan snuskigt rika!

Boston tea party

Kanal 5 22:00

F&F är tillbaka med ytterligare en säsong av deras lite mera seriösa satsning ”Boston Tea Party”. Allt är sig likt förutom att psykologen Rio Cederlund är utbytt mot Anna Karlstedt och läkaren Stefan Branth är utbytt mot Mikael Sandström.



2 MARS

Dating in the dark

Kanal 5 20:00

Kanal 5 nya dejtingexperiment som inte är mera svårförklarat än namnet på serien.

Åh, herregud!

SVT1 21:00

Jonas Gardells programserie på åtta avsnitt som avhandlar livsåskådningar gud, människan och allt däremellan.

Desperate housewives

Kanal 5 21:00

Säsongsstart, säsong 6

Cougar Town

Kanal 5 21:55

Sist ut i Kanal 5 starka tisdagsblock är ”Cougar town” en tv-serie om en ensamstående mamma, spelad av Courtney Cox, som bestämmer sig för att ge sig ut i dejtinglivet igen efter en tids uppehåll. Och hon märker snabbt att inget är som förr.

The Mentalist

TV3 22:00

Säsongstart, säsong 2


3 MARS

Drömmen om Italien

TV4 20:00

Fem svenska par öppnar B&B i den Italienska byn Lapedona och tävlar sinsemellan om vem som lyckas bäst med allt vad det innebär. Renovera, språkförbistringar, matlagning etc.

Grey's anatomy

Kanal 5 21:00

Säsongsstart, säsong 6

Fuskbyggarna

TV4 21:00

TV4 profilerna Martin Timell och Lennart Ekdal har slagit sina påsar ihop i detta sammhällsprogram och gör det de är bäst på när de försöker sätta dit fuskbyggare.

True blood

SVT1 22:00

Säsongsstart, säsong 2

EDIT:

Posters på kommande Kanal 5 prodkutioner med tillhörande startdatum "Håkans bar", "Ballar av stål", "Wipeout" mm.

Uppdateras fortlöpande...

2 kommentarer:

Gröna Anna sa...

Tusen tack för den här genomgången! Det är så jäkla lätt att missa seriestarter när man bara skummar tevetablån.

andros sa...

Varsågod!

Som sagt uppdaterar jag detta inlägg fortlöpande. Det är en del grejer som drar igång runt 8-9 mars. Men jag måste kolla upp dem mera noggrant.