måndag 24 augusti 2009

SVT Play

Ryktet går på nätet att SVT Play skall börja visas HBO serier - det låter för bra för att vara sant - men nu visar det sig att det stämmer!

På onsdag startar omtalade vampyrserien True Blood i SVT1. Nu är det klart att svenska tittare även kan se alla avsnitt på SVT Play, i 14 dagar efter sändning. Detta är möjligt tack vare ett rykande färskt avtal mellan SVT och amerikanska tv-bolaget HBO. Andra serier som ingår i avtalet är Little Britain USA och John Adams.

I och med detta så sätter SVT press på sina konkurrenter inom detta området. På grund av en skräpig dator så har jag tidigare inte brytt mig om vad SVT Play har haft att erbjuda förutom felmedelanden, dålig bildkvalité och omstarter. För att inte tala om de övriga kanalernas utbud men jag är rätt säker på att SVT sätter sig i framkanten nu när de skall visa dessa HBO-serier.

Nu är det upp till TV3/TV6, TV4 och Kanal 5 att svara!

Synd bara att SVT inte gick ut med lite information om "Big Love" när de ändå var i farten. Det var väldigt längesedan den förra säsongen visades (våren 2008 om jag inte är helt fel ute?).

1 kommentar:

Jossan sa...

Åh, det låter ju jättebra!