tisdag 16 april 2013

SVT lanserar Öppet arkiv!

Välkommen till Öppet arkiv!

Vi är glada och stolta över att nu ta ett nytt stort steg med SVT:s öppna arkiv.

Här har vi samlat ett brett utbud av program ur den svenska tv-historien. Nytt är att Öppet arkiv numera innehåller hela program- och programserier, och inte som tidigare endast klipp. Vår förhoppning är att du både ska kunna återuppleva gamla minnen och frossa i nostalgi, men också finna spännande, underhållande och intressanta program som du inte tidigare sett. Öppet arkiv är en skattkista fylld av dramaserier, barn- och underhållningsprogram, dokumentärer och program inom fakta, sport och kultur. Följ oss gärna på redaktionsbloggen, där vi kommer tipsa och berätta mer om olika program.

SVT:s arkiv är en viktig del av vårt gemensamma kulturarv som genom Öppet arkiv blir tillgängligt för publiken. Från och med den 16 april 2013 kommer en mängd hela program finnas tillgängliga, och successivt kommer fler att publiceras. Vi kommer ha cirka 200 olika programtitlar, ett stort antal episoder och runt 500 härliga timmar vid starten. Sedan ska Öppet arkiv fyllas på med omkring 50 timmar varje månad. Och så småningom kommer SVT kunna erbjuda mer än 10 000 timmar.

Tack vare en lagändring, och avtal med svenska rättighetsorganisationer, har Öppet arkiv gjorts möjligt. Våra avtal omfattar de flesta egenproducerade program som sänts före den 30 juni 2005. En del program kan inte visas av rättighetsskäl eller av hänsyn till de medverkande.

Läs mera om Öppet arkiv här eller om du vill hitta egna favoriter av all de program/tv-serier som finns tillgängliga!

Jag kan ju med en gång tipsa om ett par av mina favoriter:

- Rederiet
- Spung
- Ebba och Didrik
- Hammarkullen
- Radioskugga
- Jacobs stegeInga kommentarer: