onsdag 27 mars 2013

Historieätarna får en andra säsong!

Ett av 2012 års bästa svenska program får en andra säsong - nu kan vi pusta ut...

Det är nu klart att Erik  Haag och Lotta Lundgren kommer tillbaka med en andra säsong av succéserien Historieätarna. Återigen kommer de använda sina kroppar som journalistiskt verktyg för att ta reda på hur det smakade, luktade och såg ut i olika tidsepoker. 

 Eva Beckman, programchef Kultur och Samhälle på SVT: – Jag är otroligt glad att vi kan bjuda på en ny säsong av Historieätarna. Den här serien har allt. Det är helt enkelt högkaratig public service, med både kunskap och humor. 

Inspelningarna påbörjas i april, 2013, och Erik Haag och Lotta Lundgren ska bland annat äta sig igenom 1960-talet, den gustavianska eran och romantiken. Lotta har lovat att ha löss och Erik har lovat att inte borsta tänderna på 1700-talet. Och båda gör sig beredda på att serveras kalvmule, aladåb och skogstrast igen, som sköljs ner med stora mängder alkohol. 

Säsong två av Historieätarna sänds i SVT i början av 2014.

 Via SVT.se 

I den första säsongen avhandlades Stormaktstiden, 1970-talet, Oskariansk tid, 1920-talet, Frihetstiden, Beredskapstiden. Vilka tidsepoker hoppas du skall dyka upp?

Inga kommentarer: