lördag 14 april 2012

Derek S01E01Dougie på sitt lilla kontor


Ricky Gervais nya serie smög sig på mig. Visst har jag läst att den är på gång och vad den handlar om, på ett ungefär. Men helt plötsligt var den här. Och Karl Pilkington också. Jag hade knappt smält den senaste säsongen av "An Idiot Abroad", "Lifes To Short"  och att den tredje säsongen av "The Ricky Gervais Show" har premiär den 20 april.

Denna serie är är väldigt mycket en Ricky Gervais-serie. Det är nästan så att han skapat en egen genre inom mockumentärgenren. Allt är sig likt - och man kan egentligen inte klaga på något, vi vet på förhand vad vi får. Gillar man inte hans serier så låter man helt enkelt bli. Det är också ett dilemma: "Jaha han från 'Office' gör samma sak igen".

Men visst finns det några skillnader mellan "Derek" och hans tidigare serier. Det är lite mera svärta och inte svärta som i lite mera svärtad humor utan bara svärta. Han tar sig mycket mera frihet med sin förståndshandikappade karaktär Dereks syn på livet och då att allt inte alltid är en dans på rosor.

Och vi måste ju ta upp Karl Pilkington också som spelar Dougie, en grå och musig man som jobbar som vaktmästare/allt-i-allo på ålderdomshemmet där Derek också "jobbar". Han gör det han är bäst på, han spelar sig själv. Och han kommer undan med det. Såklart.

Det finns inte så mycket mera att säga om det första avsnittet av "Derek" för att det är verkligen en serie som man måste skaffa sig en egen uppfattning om. Men jag gillar den och jag känner ju mig själv bäst.

Läs mera om Derek på Channel 4 hemsida!

2 kommentarer:

Fanny sa...

Tycker att denna serien verkar lovande, Gervais är ju genialisk i nästan allt han är med i. Kom hit ifrån toppen, har du sett detta?
http://toppen.nu/tv-på-nätet.html

andros sa...

Ja jag har sett det. Alltid trevligt med sådan uppmärksamhet :)