tisdag 6 december 2011

30 frågor om tv!

Ett gäng tv-bloggare har svarat på tv-relaterade frågor och nu är det dags för min tur!

Thunmans TV-Blogg
Seriedrottningen
TV-Town1. En serie som aldrig borde lagts ner?
- Studio 60 on the Sunset Strip. Betydligt smartare än sin jämngamla kollega "30 Rock". Jag måste ändå erkänna att jag inte har sett riktigt alla avsnitt. Men nedläggningen av denna serie lade sig som en grå slöja över den serie och jag tappade suget.

2. En serie du önskar att fler tittade på?
- Brittiska tv-serier överlag. Vi svenskar har alltid - eller så har vi blivit itutade av media i all fall - varit ett av de mest öppna länderna i Europa när det gäller brittiska serier. Men i och med HBO, Showtime och allt vad de heter så får BBC:s produktioner stå lite vid sidan om i tablåerna. Om det inte är en serie från BBC:s amerikanska division som plankar det brittiska konceptet rakt av det vill säga.

3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen?
- "Hell on Wheels", helt klart! "Homeland" är förvisso också en favorit men suget efter något western-aktigt sedan "Deadwood" lades ned är alldeles för stort. Även "Grimm" har varit en favorit. Och det är i vanlig ordning alldeles för många serier som inte har levererat efter pilot-avsnittet.


4. Din favoritserie nånsin?
- Kan möjligtvis sträcka mig till en topp-10 lista utan inbördes ordning. Men bara möjligtvis. Det finns alldeles för många bra tv-serier där ute.

5. En serie som du hatar?
- 90% av alla serier med pålagt skratt hatar jag och "NCIS" (alla versionerna) - amerikanskt patriotism är bland det äckligaste jag vet

Och "Arrested Developmnet" och "30 Rock" ogillar jag. Ja du läste rätt.

6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie?
- Som sagt många favoriter (se fråga 4). Men sista avsnittet av "Sopranos", jag får fortfarande rysningar längs ryggraden när jag ser slutscenen.

7. Minst favoritavsnitt av din favoritserie?
- (se fråga 4)Kanske inte ett helt avsnitt (för annars vore det ju inte min favoritserie)men vissa segment här och där kan kännas onödiga och väldigt utdragna i vissa av mina favoriter.

8. En serie alla borde titta på?
- Jag kan passa på och puffa för lite britt-tv nu då. Jag säger ungdomsserien "Skins" och de mest baserat på att jag själv var så svältfödd på bra ungdomsserier när jag själv var yngre.

9. Bästa scenen nånsin?
- Simpsons "Treehouse of Horror VI - Homer 3D" när en animerad Homer Simpson blir indragen i ett maskhål och faller ned i en icke animerad värld och får syn på ett konditori som säljer erotiska tårtor.

10. En serie som du inte trodde du skulle gilla men slutade upp med att älska?
- Många, jag är bra på att döma ut serier på förhand. Tyvärr. "The Big Bang Theroy" är ett bra exempel. Även lite mera lättsmälta serier som går stup i kvarten på teven har jag lärt mig att tycka om. Som "Two and a half men", "HIMYM", "Scrubs" med flera.


11. En serie som gjorde dig besviken?
- Livet i stort är fullt av besvikelser tv-världen är inget undantag. "Terra Nova" är väl det senaste exemplet.

12. Ett avsnitt du sett mer än fem gånger?
- Nu talar vi inte om fem gånger utan snarare bortåt tio gånger. "The Office" (UK), "Pang i Bygget" och "M*A*S*H".

Annars har jag väl sett både "Nanny" och "Fresh Prince i Bell Air" 4-5 gånger. Och väl valda delar av "Keeping up Apperances" och "Absloutley Fabulous" Och blev ni chockade över att Anna Thuman (om ni har läst hennes lista dvs. länk finns högst upp i detta inlägg) hade sett "Sex and The City" fem gånger? Jag kan toppa det jag har säkert sett varje avsnitt 3-4 gånger. Inte flera gånger kanske men jag ligger betydligt längre bort från målgruppen och det har jag att tacka för att det ibland inte finns något annat att titta på, på kvällarna.

13. Favoritserie från barndomen?
- Cosby, Alf, V, McGyver, Blossom, Mission Impossible (80-tals versionen), Parker Lewis, En härlig tid, Dallas, Falcon Crest inga direkta barnporgram. Men mitt 1980-tal såg ungefär ut så här.

14. Manlig favoritkaraktär?
- Hank Mody i "Californication. Jag gillade David Duchovny redan i Arkiv-X detta är bara en förläning av förälskelsen.

15. Kvinnlig favoritkaraktär?
- Jämt skägg (pun intended) mellan Nancy Botwin (Mary Louise-Parker) i "Weeds", Dahlia Malloy (Minnie Driver) i "The Riches och Tara/Alice/Buck/T etc. (Toni Collette) i "United States of Tara".

16. Guilty pleasure-serier?
- Alla Reality-serier jag tittar på.

17. Favoritminiserie?
- Band of Brothers.

18. Favoritserie som började tidigare än 2000?
- Extremt svårt men jag skall inte svara svävande, jag säger "OZ".

19. Bästa cast?
- "Entourage", bromance när den är som bäst!

20. Favoritkyss?
- Äsch vad fegt. Favoritsex: "Tell me you love me". Inte en serie som tål att titta på (verkar det som).

21. Favoritpar?
- Marshall och Lily i "HMIYM".

22. Favoritserieavslutning?
- "Lost", mest för att det var så ostigt.

23. Mest irriterande karaktär?
- Överlägset mest irriterande person som har synts i rutan någonsin är Dexters syster i "Dexter". Debora Morgan. En uppkäftigt tomboy som beter sig som en fjorti som allra helst vill hänga med de tuffa grabbarna.

24. Bästa citat?
- Inget på rak arm. Jag brukar mest snubbla över något roligt som sedan glöms bort. Och då var det kanske inte roligt?

25. En serie du planerar att titta på (ny eller gammal)?
- Åtminstone 2-3 serier från varje år sedan 2000 som jag har missat och säkerligen 1-2 per år från 1999 och bakåt.

26. Största OMG-ögonblick?
- Kanske inget jättestort OMG-ögonblick. Men första gången jag såg isbjörnen i Lost (jag spoilade väl inte något för någon nu?). Detta tillsammans med den uppbygda mystiken (innan det ballade ur) var verkligen spännande!

27. Bästa pilotavsnitt?
- The Walking Dead, Heroes och Lost. Någon av dem.

28. Första tv-besatthet?
- Blossom bara för att jag var kär i Mayim Bialik.

29. Pågående tv-besatthet?
- Konstigt nog inget.

30. Sorgligaste karaktärsdöd?
- När Bobby Simone (Jimmy Smits) i "NYPD Blue" upptäcker att hans sår från hjärtoperationen börjar blöda och han segnar ned på golvet.

4 kommentarer:

Susanna sa...

Åh tack för att du nämnde Studio 60, den serien var helt fantastisk, blev förbannad över att den lades ner, ville nästan skriva ett argt brev.. Hell on Wheels och Homeland står också högt på min lista av nya serier, och Skins är något alla borde ha sett! Tummen upp för detta inlägget!

andros sa...

Kul att du gillade min lista :)

Anna TS sa...

Vad skön du är som erkänner Sex and the City-grejen! Big up för det! Och ja, jag är lite chockad över att du inte gillar Arrested Development. Men även solen har sina fläckar :)

andros sa...

Well... Sex and the City är absolut ingen favorit-serie. Men eftersom att den har gått i repris femtioelva gånger på TV3 vid midnatt och teven jag har i sovrummet endast har ett fåtal kanaler däribland TV3.

1+1 blir 2 :)

Nej Arrested är ingen favorit det beror mycket på att jag aldrig kom in i serien. Och så här i efterhand har jag försökt men eftersom att alla har höjt den till skyarna så är risken större att jag blir negativt överaskad gentemot positivt.