lördag 26 mars 2011

Jean Claude Van Damme: Behind Closed Doors S01E01


Vad är detta tänker ni? Inget är väl för osannolikt nu när vi redan har sett Steven Seagal som sheriff och Mike Tyson tävla med duvor. Eller?

Kortfattad handling:

Vi får följa med Jean Claude Van Damme när han reser runt i världen och spelar in filmer och planerar för sin stora comeback. Mannen bakom myten benas ut i detta närgångna porträtt då vi får se helt olika sidor från honom. Alltifrån en hårdnackad fighter till en familjefar som helst av allt vill umgås med sina barn som han har försummat genom sin karriär.

Läs mera om "Jean Claude Van Damme: Behind Closed Doors" här! Introt till serien hittar du här!

Detta känns som en oväntad satsning av engelska ITV, som vanligtvis har ett rätt slätstruket utbud. Farten, fläkten och nyskapandet står oftast Sky One och Channel 4/E4 (och delvis även BBC)för bland de brittiska tv-kanalerna.

Denna serie går verkligen under skinnet på Jean Claude Van Damme (JCVD)och den går inte att jämföra med filmen "JCVD" som släpptes 2008. Och "Jean Claude Van Damme: Behind Closed Doors" ligger helt rätt i tiden för JCVD då 2011 ser ut att bli ett av de mest hektiska åren i hans karriär då han har hela 6-7 nya projekt på gång.

Men nog om detta.

Han är verkligen en känslomänniska, aldrig långt från gråten eller skratten för den delen. Han umgås med sina vuxna barn inte bara privat utan även professionellt, ja hela hans familj är engagerad i hans karriär. Precis så som han verkar vilja ha det.

I det första avsnittet åker han till en inspelningsplats i Rumänien för att filma Weapon tillsammans med sina två av sina barn Kristopher och Bianca. Han hinner även med att göra en annan annorlunda, även i JCVD mått mätt, roll.

Och så rullar det på. Och saken blir ju inte bättre av att JCVD är oerhört rastlös i kombination med att han är nästan för snäll både mot vänner, familj och djur något som märks i detta första avsnittet. Nu skall jag inte spoila mera... Vill du ha en annorlunda upplevelse så kan jag verkligen rekommendera denna serie som inte är något vi ser allt för ofta.

3 kommentarer:

Anna Thunman Sköld sa...

Den här ska min man och jag se! Stort tack för tipset!

andros sa...

Varsågod! Återkom med ett omdömme :)

Anonym sa...

Här är alla episoder att hämta

Jean.Claude.Van.Damme.Behind.Closed.Doors.S01E01.WS.PDTV.XviD-SQT (27F/367.1M/32d 9h)
Jean.Claude.Van.Damme.Behind.Closed.Doors.S01E02.WS.PDTV.XviD-SQT (27F/364.9M/29d 10h)
Jean.Claude.Van.Damme.Behind.Closed.Doors.S01E03.WS.PDTV.XviD-C4TV (27F/367.9M/23d 10h)
Jean.Claude.Van.Damme.Behind.Closed.Doors.S01E04.WS.PDTV.XviD-FTP (27F/367.0M/16d 12h)
Jean.Claude.Van.Damme.Behind.Closed.Doors.S01E05.WS.PDTV.XviD-FTP (27F/367.0M/9d 12h)
Jean.Claude.Van.Damme.Behind.Closed.Doors.S01E06.WS.PDTV.XviD-C4TV (27F/368.8M/2d 12h)