fredag 28 november 2008

Sjön suger inte

En något tvetydig rubrik men strunt samma, "Sjön suger" tillsammans med Per Morbergs "Vad blir det för mat?" är enligt mig två av Sveriges bästa matlagningsprogram under 00-talet. "Sjön suger" är kanske inte något renodlat matlagningsprogram, snarare ett livsstilsprogram om mat och kamratskap.

Johan Ulveson och Lennart Jähkel kan verkligen konsten att gå genom rutan och skapa trivsel på sin båt Sola när de träffar vänner och bekanta som råkar vara kändisar - klubben för inbördes beundrar kanske man kan tycka men samtalen styr aldrig in på de spåren. Det är snarare roliga och intressanta historier och berättelser om allt möjligt och ingenting.

Den här sortens program faller i samma genre som TV4+ "Koloniområdet Iris" och "Sverige Campar". Det är en lugn ton i programmen som inte är ute efter att håna tittaren utan att bara att berätta en historia, sådana program har vi inte varit bortskämda med under de senaste åren.

Hoppas nu bara att TV4+ rycker upp sig. 2006 blev vi bortskämda med "Koloniområdet Iris" och förra året "Sverige Campar" men i år har vi inte sett något nytt från TV4+. Hoppas att de har något nytt pågång till 2009.

Inga kommentarer: