fredag 19 september 2014

Nytt på TV4 framöver! - På Rymmen klon och Deal or no deal

TV4 gör en ny version av tv-klassikern ”På rymmen”. På måndag drar kanalen i gång en stor testsändning – och vill att du engagerar dig. – Det är en jättestor satsning om det faller väl ut, säger Jonathan Nordin, producent på TV4.

Om du gillar programmet når det tv. TV4:s nya programformat ”Spring!” är 2010-talets motsvarighet till klassikern ”På rymmen”. På måndag sjösätts projektet med en pilotsändning från fyra svenska städer. – Vi har funderat länge på hur vi skulle kunna göra något nytt av statsjakts-genren. Vi är spända på att se om det fortfarande fungerar. Vi hoppas att tittarna ska engagera sig och berätta vad de tycker, säger Jonathan Nordin, producent på TV4.

Jagar rymmare

På måndag släpper de lös de fyra rymmar-par. Dessutom får ytterligare två par i uppdrag att jaga rätt på rymmarna. På spel står också en stor summa pengar. – Deltagarna är uppdelade i vargar och fredlösa. De fredlösa ska utföra uppdrag och de jagas av vargarna som ska fånga dem på bild. Allt ska ha sitt crescendo i en tv-sändning på bästa sändningstid, säger Jonathan Nordin. Om testet går bra kan programmet bli verklighet nästa år. ”På rymmen” var ett väldig uppskattat underhållningsprogram på 90-talet och sågs av runt 1,5 miljoner tittare. I dag finns det en uppsjö nya tekniska möjligheter, till exempel sociala medier, som förändrar jaktmöjligheterna. – Det här programmet är inte ”På rymmen”, det är ett helt eget format, men i samma genre, säger Jonathan Nordin.


Källa

Senare i höst blir det spännande tv-underhållning i TV4 med Deal or No Deal med MiljonJakten. Med betald lott i september har du vinstchans på upp till 10 miljoner kronor per program. Håll utkik! Mer information kommer i oktober.

Källa


Alltså. TV4 kör en pilotomgång på en "På rymmen"-klon vid namn "Spring". Redan nu på måndag - om det lyckas drar det igång under 2015.

Och Postkodlotteriet kommer att köra sin version av "Deal or no deal". Ny information om detta under oktober.


Era tankar om detta? Har ni saknat dessa två tävlingsprogram? Tycker ni att det är synd att Postkodlotteriet har hand om "Deal or no deal"? Känns "Spring" som ett utdaterat koncept? Berätta!


Inga kommentarer: