torsdag 30 maj 2013

Sommaren 2013 på SVT

För drygt tre veckor sedan gick SVT ut med vilka program som skall visas under sommaren. Och för tre  veckor sedan var det nätt och jämnt vår. Nu är det i stort sett sommar och det känns lite mera aktuellt att ta upp detta nu när vi snart är inne i juni.

Det ser ut som vanligt på tv-fronten hos SVT med det gamla vanliga. Sommarlov(smorgon), Allsång på Skansen massor med deckare och ännu mera repriser. Men jag skall välja ut ett par favoriter som jag skall försöka undvika att missa:

Musik, dans & scen

Nineties

Har redan börjat (24 maj) men konceptet känns igen och det är minst lika bra som förr om åren. Jag ser själv fram mot musiken från 1991 och 1994.

Beyonce konsert 27 juli 22:35

Samhälle & dokumentär

Livet är en loppis 1 juli 20:00

Vi får reda på mera om hur loppiskulturen ser ut i Sverige genom att träffa säljare och köpare.

Leva med folkrace 12 augusti 20:00

Unga Camilla Wemersson är ciceron och övriga som medverkar är Magnus Samuelsson, Leif Loket Olsson Torgny Mogen mfl. Vi får veta lite om dess historia och hur sporten kom till Sverige.

DOX varje torsdagskväll under hela sommaren.

Ett gäng repriser i repris (se länken ovan på vilka som kommer att repriseras).

Film & drama

The story of film 1 juni 20:00

Mark Cousins storslagna dokumentärserie som tar sig an filmmediumet under hela 15 avsnitt.  Fredrik Sahlins "Filmklubben" kommer även att samsända filmer som det pratas om i "The story of film" både på SVTPlay och SVT1, SVT2 och SVT24 (se vilka filmer det handlar om i länken ovan och när de sänds).

Novellfilmer

En stor satsning från Svenska  filminstitutet och SVT där de kommer att visa ett gäng prisbelönta novellfilmer (se vilka filmer det handlar om i länken ovan och när de sänds).

Spänning i sommar

Bates Motel 4 juni 22:30

A&E:s storserie baserad på Alfred Hitchcocks film "Psycho". Läs mera om "Bates Motel" på den officiella hemsidan! Det kommer även att visas fyra av Alfred Hitchcocks filmer under sommaren, vilka det är hittar ni i länken ovan.

Ice Cream girls 5 juni 21:30

Ett drama som utspelar sig 1995 och som handlar om två tjejer anklagas för att ha mördat sin lärare. Bara en döms och en släpps ut 17 år senare.

Sport

Då TV4 har norpat åt sig både Friidrotts-VM och Fotbolls-EM är det enda intressanta i sportväg för egen del Diamond League.

Natur & fritid

Två hungriga italienare 2 juli 18:15

Ett av de bästa matprogrammen någonsin kommer tillbaka för en andra säsong! Jag vet inte hur många gånger jag har tittat på säsong ett. Det är något speciellt med dessa italienska herrar.

Slutligen...

Är det inte väldigt tunt med finska, norska, danska och isländska produktioner i år? Jag har bläddrat igenom alla 9 sidorna i dokumentet och hittar bara en handfull nordiska produktioner. Men å andra sidan kanske de inta tas upp när det skall redovisas inför sommarens alla program och tv-serier?

Vad vet jag.

Inga kommentarer: