onsdag 20 februari 2013

Café Bärs - Nu som egen serie!Fick ett trevligt pressmeddelande idag att "Partajs" Café Bärs nu har  fått ett eget program och det har premiär den 24 mars 22:00 efter "Partaj" som alltså även det återkommer i rutan.


Tjäna! Välkommen till Café Bärs - ett skönt pubhäng i rutiga skjortor, överläppar sprängfyllda med snus, skummigt kallt öl och sejdeldjupa diskussioner om livet ur ett supporterperspektiv. Sånt som grabbar gör mest.

De fyra lättfilosofiska fotbollsgrabbarna i Café Bärs är tillbaka för att prata om livet, fotboll i allmänhet och Bajen i synnerhet! Det som tidigare var en följetong i Partaj har nu blivit en egen serie där vi kan få vårt lystmäte av grabbiga män i rutiga skjortor som umgås över en bira och snackar lite boll. I tio halvtimmeslånga avsnitt sänds Café Bärs varje söndag direkt efter veckans avsnitt av Partaj.

Nu kompletteras pubhänget med inslag från världen utanför. Grabbarna tar oss med ut vardagslivet som supporter. Till exempel följer vi med grabbarna i deras kampanj att rädda Söderstadion, Jocke (Johan Petersson) tipsar om verktyg, byggarbetare som han är, Pedda (Christian Lans) är den eviga singeln och i ”Projekt Pedda” försöker de andra hitta en brud till honom. Pelle (Johan Rödin) planerar bröllopet med bartendern Nettan och Hasse Hanssons (Andreas Tottie) relationstips har växt till sig och blivit en hel relationsskola.

Ibland dyker också andra livsfilosofer upp i programmet. Till exempel de tre söderbönorna (Sissela Kyle, Elina du Rietz och Katrin Sundberg), som med raspigt erfarna röster rapporterar om livets stora frågor från en söderkrog med ett glas husets röda framför sig. Vid Jack Vegasmaskinen hittar vi allt som oftast Dobben (Ted Åström) som står för traditionen och kan berätta om hur det var förr.  

De fyra grabbarna är som vanligt Jocke, Pelle, Pedda och så Hasse Hansson förstås.  Jocke är programledaren som med trygg och van hand lotsar han tittarna mellan ölprovningar och tittarfrågor i sin alltid lika stabila och fotbollsvana famn. Vi får höra mer om Jockes yrkesliv som byggnadsarbetare och träffa hans småkriminelle storebror Nicke och hans dominant kärleksfulla södermorsa Barbro (Kim Anderzon).

Pelle är den mest passionerade av alla fyra. Han är gruppens expert på supporterkultur och har lotsat oss via såväl tifon, hejarramsor och jordnötter. Nu märker vi dock att hans fokus är lite splittrat sen han förlovade sig med Nettan Enander, hon som står i baren på Snövitskällaren ni vet.
Hasse Hansson är en mycket viktig person i programmet eftersom det är han som står för det klassiska inslaget Relationstips med Hasse Hansson. I övrigt är det lite oklart vad han egentligen har att komma med.

Pedda är gängets minsting. Han strular till det mesta, men är lovande. Dock har han visat oroande tendenser till att dricka annat än bärs och Single Malt. Han är den eviga singeln.Inga kommentarer: