onsdag 20 juni 2012

Nu startart min tv-sommar, vad jag skall titta på (och varför)

Det känns som bra att ta avstamp här och nu efter en veckas semester (om nu undrar var jag har varit):


SPORT - Gruppspelet i Fotbolls-EM har precis avslutats och nästa vecka drar Friidrotts-EM igång. Just friidrotten kanske är föga intressant. Där får vi nog bara se ett gäng svenskar som jagar OS-kval och några världsstjärnor av kaliber får vi nog inte se.

LeMans 24h har alltid var en av mina favoriter så här i början av sommaren men det missade jag tyvärr i år. Bland motorsporten får jag istället nöja mig med att SVT har plockat upp Rally-VM och jag skall i vanlig ordning gå runt och småtjura över att Viasat har lagt vantarna på F1.

Annars blir OS sommarens överlägset största höjdpunkt för egen del. Och varför behöver man egentligen inte förklara, hoppas jag.


DAN/NOR/FIN på SVT - Som halvproffs läser jag gärna vad tv-kritikerna skriver i dagstidningarna (när jag får tillfälle) om invasionen av danska, finska och norska program på SVT som infaller alla somrar. I år är det ingen undantag även om fotbollen och OS kommer att peta bort en hel del program. Men majoritet är rörande överens om att nästan allt är skit.

Jag däremot är inte lika hård. Jag har tre favoriter som jag gärna tittar på. Danska självförsörjningsprogrammet  Bonderøven och matlagningsprogrammet Spise med Price plus finska "Sidenvägen på 30 dagar". Mycket av detta beror på att jag är svältfödd i alla dessa tre genrer. Främst reseprogram. Vad kan svensk tv stoltsera med i den genren under de senaste 5 åren? Morgan och Ola-Conny och "En idiot på resa? (som inte ens är svenskt).


UTRIKES -  Även om det ser mycket bättre ut på den här fronten så är det ändå rätt mycket stiltje. Det finns två alternativ. Att titta ikapp på någon serie man har missat eller att helhjärtat kunna följa sommarens utbud av nytt eller det som håller på att avslutas. Jag väljer det sistnämnda.

The Legend of Korra, det var först när föregångaren "Avatar: The Last Airbender" slutade som jag märkte hur stort hål den hade lämnat efter sig. Först så avvisade jag den som ett renodlat barnprogram men den är såpass välgjord så att den passar nästan alla likt Svamp Bob och innan dess Ren & Stimpy. Tyvärr bara ett par avsnitt för säsongen kvar nu.

Family Guy, förviss avslutat för säsongen, men jag har de sista två avsnitten kvar att titta på som jag spar till något speciellt tillfälle.

Falling Skies, blev jag betydlig mera nöjd över när det drog igång för säsongen än vad jag blev efter att ha tittat på det första avsnittet av "True Blood". Nu är de på väg någonstans igen och sitter inte och slår dank vid något mossigt läger. Plus att det är en del intressanta utvecklingar som har hänt så här i början.

True Blood, även om jag var negativ i det förra stycket så är ändå detta en måste-se-serie även denna sommar.

Girls, jag har kommit in i en bra rytm med med mitt "Girls"-tittande på Canal+ varje lördag. Och skulle jag missa ett avsnitt så är det även på lördagar två avsnitt sänds. "Veep" som går samtidigt har jag lagt i malpåse, alternativt om de (Canal+) kör något maraton med den serien i framtiden.

Dallas, inte sett det första avsnittet ännu så denna serie väntar jag med ett tag till.

Awkward, säsong 2, som även Anna T har skrivit om.


Workaholics, en serie som har smygit sig på mig. Lagom skruvad och rolig


...och så har jag säkert missat något som jag kan tänka mig att följa i sommar.


ÖVRIGT - Som vanligt så sänds det hundratals filmer på kvällarna. I stort sett alla kanaler har någon drive med att de skall visa sköna sommarfilmer och det är ju bara att tacka och ta emot!
3 kommentarer:

Anna TS sa...

Weee, vad roligt att du också upptäckt Workaholics! Den är i sina bästa stunder sjukt kul!

andros sa...

Ja det är en trevlig serie. Jag såg förvisso den serie nästan från början men mest sporadiskt. Nu missar jag inte ett avsnitt!

Gus sa...

The Newsroom! Galet bra första avsnitt!