måndag 4 juli 2011

True Blood S04E01-E02


Små SPOILERS!

Nu äntligen har den fjärde säsongen av"True Blood" haft premiär! men jag vet inte riktigt vad jag tycker om den.

I säsong 1 presenterades (nästan) alla viktiga karaktärer och i slutet av den första säsongen lades grunden till mycket av det som hände i säsong 2 och 3. Nu så här i början av den fjärde säsongen känns det som om vi står på ruta ett igen, i och för sig inget nytt i den här formen av genre. Men eftersom att True Blood-universumet är såpass komplext känns det lite jobbigt att ta tag i en ny form av knytt (den här gången häxor) och lära känna dem - vad de står för vad de vill och varför.

Men det känns bara som om jag klagar. Det har börjat bra och allting är ändå sig likt, typ. Jag gillar twisten med att Bill har blivit kung (istället för till exempel Eric) och att Sookie var borta i över ett år (fast ändå inte). Bara en liten invändning Tara blir cage-fighter det känns ungefär lika ostigt som när Ryan blev det i "The O.C.".

1 kommentar:

Danilo sa...

Man ser tydligt var de är på väg i den här säsongen om man läst böckerna men nej..... Tara var aldrig en cagefighter i böckerna. Lite "over the top".
+ att det är i.o.f.s. trevligt att se två snygga tjejer tillsammans men mängden nakenhet i avsnitt 1+2 börjar nästan bli löjlig.
Och jämfört vad de gjorde med feerna i böckerna så är det synd att de valde denna vägen istället i TV-serien.
Still... love it and will keep watching.