söndag 30 december 2007

Herman Dill finns på riktigt!

Jo nu skall ni få höra...

För mig är Herman Dill den där olustigt leende mannen som satt bredvid Peppe Eng i programmet Stolpe Ut. Konstigt namn har han och han är fotbollsexpert? Jag har aldrig hört talas om karln varken före eller efter Stolpe ut.

Jag gick och köpte en Expressen för några dagar sedan. För första gången på ett par år (jag är en Aftonbladet-männsika och varför jag köpte en Expressen lägger vi därhän) och vem får jag se i sportbilagan om inte Herman Dill. Han finns på riktigt!? Nu har jag även läst mig till att han jobbade på Canal+ en kortare tid - vilket sammanföll med att jag slutade abonnera på Canal+ och därför missade honom helt.

Nu kan jag stryka honom från listan. Tomten, gud, rumpnissarna mfl. får stå kvar ett tag till på listan.

Men jag har fortfarande mina mistankar kvar mot Olof Lundh. Sitter han verkligen med sin laptop framför sig i varje avsnitt av Fotbollskanalen, eller är det bara en illusion?

lördag 22 december 2007

Blandade skurar på TV3 och TV6

En liten fågel (TV6-rösten) viskade i mitt öra igår att Painkiller Jane skall börja visas fredagen den 4 januari på TV6. Och således ta över Eurekas plats i tablån (22:00) eftersom den serien har slutat för säsongen. Allt väl så långt. Men det blev bara en säsong och 22 avsnitt.

Läs mera om Painkiller Jane här.

Den 5 januari, vilket torde vara en lördag, drar ytterliggare en ny serie igång på TV6. Thief den serien fick en spark i röven efter S E X (6) avsnitt!?

Läs mera om Theif här.

"Starkt jobbat" TV6!


Men TV3:s nya storserie Damages som har premiär den 3 januari har fått förlängt med två nya säsonger. Det skall bli ett rent nöje ett se denna serie för Glenn Close har huvudrollen och även Skål-bekantingen Ted Danson är med.

Läs mera om Damages här.

Starkt jobbat TV3!

fredag 21 december 2007

Blandat mög och Firefly!

*Ja för Magnus Betnér är verkligen ingenting (är)heligt. Ibland var det hysteriskt kul och träffsäkert - ibland borde vissa saker förbli heliga. Det skall bli kul att se vad Aftonbladet skriver om det idag, för var det något som Betnér hackade på så var det kvällspressen och framförallt Aftonbladet.

*Fastnade framför Simpson och Family Guy igårkväll. Två avsnitt som jag inte har sett är det inte varje dag man ser dag. Spice Girls på TV4 får snällt vänta på sig tills reprisen den 30 december.

*TV6 kör visst uppesittarkväll den 23 december. Genom att visa en dålig film (Glimmer man) ett par avsnitt av Yippee Ki-Yay MF, Miami Ink och Sport disasters *gäsp*

*Även TV400 har en del jippon den 22-24, TVomTV Chrille och Kjell-Henry Dahlberg, som gör comeback i rutan, håller i trådarna. Ytterliggare en *gäsp* om det inte vore för att TV400 visar ALLA delarna av Firefly under två dagar. Del 1-7 visas den 22 dec. mellan 23:35 och 05:00. Del 8-15 visas den 23 dec. mellan 23:30 och 04:50.


*Knäcken är kokt och grisen är klappad - och ikväll är den sista kvällen innan släkt, vänner och familj skall besökas eller kommer på besök. Det betyder tv-tajm! Stargate Atlantis, Walt Disney dokumentären (som jag har tipsat om tidigare), Led Zeppelin konsert på SVT1, Flykten från Alcatraz på TV4 (jag är en riktigt sucker när det gäller fängelsefilmer) och mycket annat kul.

God Jul och gott nytt år kan jag härmed önska. För jag vet inte när jag har tid att skriva nästa inlägg, det kan bli ett om 10 minuter eller om 10 dagar. Ha det gott!

/andros

onsdag 19 december 2007

Julens Dokumentärer

Det fullkomligt dingnar av bra dokumentärer under julen för alla som är trötta på sentimentala julfilmer och midnattsmässor (eller jobbiga kusiner, tjatiga föräldrar etc. - för den delen med). Rubriken är lite missvisande. Det är inga dokumentärer OM julen utan UNDER julen. Och det är BRA dokumentärer. Inga av Kanal 5 typen som: Hjälp min vagina har blivit vegetarian!

20 december

Skogman
DOKUMENTÄR Med anledning av Thore Skogmans bortgång visar SVT en film om och med honom. I filmen reser Thore Skogman runt i husbil i gamla turnéspår, träffar musiker, spelar, sjunger och filosoferar. (R) SVT2 - 15:55 (repris igen 22 december).

Spice Girls official reunion
Brittisk dokumentär från 2006. Spice Girls är den mest framgångsrika tjejgruppen någonsin. De har sålt över 55 miljoner skivor över hela världen och under perioden 1996-2000 låg Spice Girls högt på topplistorna och förekom flitigt i media. Bara i Storbritannien har gruppen haft 9 listettor. I det här programmet berättar Spice Girls, som består av Victoria Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm och Geri Halliwell, själva om kampen, deras första smak på framgång, uppbrottet och om livet efter Spice Girls. Dessutom visas arkivbilder från tiden då det begav sig. TV4 - 20:00.

Vatikanen - Mitt hemland
Dokumentär från 2005. Joseph Ratzinger blev känd som Jean-Paul II högra hand och den mest kända teologiska rådgivaren i Vatikanen - han kallades 'Guds Rottweiler'. Nu känner världen honom som den nya påven, Benedict XVI. I denna intima dokumentär följer vi med honom på en rundtur i Vatikanen, in i en värld som ingen vet mer om än han gör. Detta är en fascinerand inblick i landet som tillhör påven och där det officiella språket fortfarande är latin. Många av de ställen vi besöker har aldrig varit öppna för vare sig media eller folket förrän nu. TV8 - 20:00.

21 december

Walt Disney
K special. Dokumentär om den världsberömde mannen och tecknaren Walt Disney. Walt Disney är ett av världens mest välkända och högst värderade varumärken.Men vem var egentligen mannen och tecknaren Walt Disney? Vilka berömda konstnärer inspirerades han av och hur märks det i hans världsberömda tecknade filmer? En dokumentär av Samuel Doux. SVT2 - 20:00 (repris den 23 december)

Ceaucescus barn
DOKUMENTÄR När Ceaucescus diktatur i Rumänien föll uppdagades misär och grymheter på landets barnhem. För tio år sedan följde SVT:s reporter Sofia Djiobaridis hur en svensk hjälporganisation byggde ett nytt barnhem i Rumänien. Nu återvänder hon för att se hur det gått för "Ceaucescus barn". SVT2 - 11:20.

Guldörat
Guldöronen är en samling vanliga män med en stenhård passion för bra ljudanläggningar. De tävlar med varandra på blodigt allvar om vem som kan få fram det bästa ljudet i sitt vardagsrum. Priset är den åtråvärda vandringstrofén Guldörat. SVT2 - 15:55.

23 december

Super troupers - ABBA 30 år
Björn, Benny, Anni-Frid och Agnetha i den svenska supergruppens karriär fram till premiären av Mamma Mia! Ett program av Chris Hunt och Steve Cole. SVT2 - 22:20.

Lyxig choklad
Kanadensisk dokumentär från 2006. Choklad är en av världens populäraste smaker och det är en miljardindustri. Choklad finns i många olika former, man kan dricka det, äta det och även använda det som skönhetsmedel. I programmet tittar man närmare på vad folk är beredda att göra för att få tillgång till sin stora passion choklad och intervjuar Chloe Doutre-Roussel som rest jorden runt i sitt sökande efter den perfekta kakaobönan. Man tittar också närmare hur man tillverkar chokladpraliner i Paris och besöker plantage som odlar kakaobönor i Karibien samt träffat makeupartisten Bobbi Brown som lanserat en kakaofärgad makeup. TV4 - 18:00.

24 december

Historien om en liten and
Om en andfamiljs öden och äventyr mitt i centrala Tokyo. Andmammans promenad med tolv ungar över en starkt trafikerad motorled hårdbevakas av massmedia. Och minstingen Chibi gör allt för att hänga med och blir allas favorit. En önskerepris från den japanska televisionen. SVT2 - 17:05.

Nunnan
Svensk dokumentär från 2007. Marta har gjort ett oerhört radikalt livsval. 19 år gammal går hon in i Karmelitorden, den strängaste av alla ordnar. Hon lever i tystnad och lämnar aldrig klostret. Sin familj kan hon bara träffa i ett speciellt besöksrum. Filmaren Maud Nycander har följt Marta och familjen under tio år. SVT2 - 22:55.

26 december

Julpyntargatan
(Enda "julundantaget" på denna lista) Kanadensisk dokumentär från 2005. Julpyntargatan (Candy Cane Lane) är en del av den kanadensiska staden Edmonton där villaägarna i flera år tävlat om vem som bäst lyckas pryda sitt hus i julens anda. Det har blivit ett evenemang som drar tusentals åskådare och som faktiskt genererar en del donationer till välgörande ändamål. Vi följer fyra familjer som förbereder sig för att bräcka grannarna. SVT2 23:25.

Ska jag rekommendera en dokumentär så får det bli Historien om en liten and. En lagom söt dokumentär som bara japanerna kan göra. Det är nog 3-4 gången som SVT visar denna dokumentär och har du inte sett den så är det hög tid att se den nu. Har du inte tid att se den på julaftonen går den i reprisen dagen efter.

Källa: SVT.se, TVPLANETEN.se, TV8.se

måndag 17 december 2007

Dan före dan före dan...

Det är som dött såhär en vecka kvar till jul. Manusförfattarna strejkar fortfarande Men! Letterman har hittat ett "kryphål" som innebär att han kanske kommer tillbaka den 2 januari Länk. Här på hemmaplan har de flesta serierna uppehåll för säsongen och de som inte har det prånglar ut allt en gång till (läs: Idol och Bonde söker fru) i reprisform.

Tur att det finns ett par pärlor som inte saktar ned bara för att det snart är jul. Supernatural går som vanligt i SVT24. Entourage på SVT. Heroes på TV4. Dubbelavsnitt av Ugly Betty i morgon (tisdag) med Posh. Och för alla er som inte kan få nog av julspecialare (nu så här när Extras visade sin specialare i helgen) kan jag bara upplysa om att Skenet bedrar (Keeping Up Appearances) visar sitt julavsnitt från 1991 på TV4+ 22:55.

"The Bucket residence, the lady of the house speaking!"

EDIT:

Och nu ser jag att TV4+ kör alla 4 julavsnitten (från 1991, 1993, 1994 respektive 1995) på julaftonen - vid 15:00 - goddag yxskaft...

lördag 15 december 2007

Vad är det på tv idag? - 15 december

Idag låter ni bli att se på tv-serier/program (förutom Litle Britain och Hipphipp: Itzhaks julevangelium). Lovar ni det? För tablåerna är fulla av filmer!

Star wars och Rymdimperiet slår tillbaka, TV6 21:00 och 23:30, behöver ingen närmare presentation. Inte heller Face off, TV4+ 22:25, med Nicholas Cage. Och Shrek 2, Kanal 5 21:30, missar ni väl inte?

Den film som jag vill puffa för lite extra är Sweet sixteen som visas under SVT:s Tema: Värsting. Jag tror att många avfärdar denna film som ett grått och trist Brittiskt drama. Och det är det i viss mån också. Om det inte vore så att det är Ken Loach som ligger bakom denna film, diskänksrealismen okrönkte kung på de Brittiska öarna. Genom åren har han vunnit nästan 70 filmpriser på galor runt om i världen för sina filmer - och det säger väl allt? SVT2 22:20, missa inte!



När jag ändå håller på och rabblar upp filmer kan jag väl upplysa att Den vilda jakten på stenen, TV3 18:25, Arkiv X filmen, TV3 23:05, Spun, TV4+ 02:40, och sist men inte minst Pirates of the Caribbean, TV4 21:00 även visas.

fredag 14 december 2007

Följ Idol-Marie på nätet

Jag brukar oftast inte föra vidare tips om länkar och annat från företag, produktionsbolag etc. men jag gör ett undantag här och nu för jag vet att det är många som bara vill ha mer och mer.

Jag talar då om Idol 2007 och att man kan följa Maries väg från Idolfinalkvällen och två veckor framåt på TV4:s Idol sida.

Nuts

Det tog sin lilla tid - men nu vet jag vad Jerichofansen menade med sin nötkampanj. Det var en fras som Jakes farfar hade hört under andra världskriget. Och det var även bland det sista som Jake sa innan sin "Geronimo attack" mot New Berns ankommande trupper.

TV4+ rösten utanonserade även att säsong 2:s avsnitt skall visas på TV4+ under våren 2008. Gött mos!

onsdag 12 december 2007

Mina jullovsmorgnar på den brittiska landsbygden

Detta blir mitt fjärde inlägg inför den stundande julen. Det första kan ni läsa här (Julfilmer - Ho! Ho! Ho! - om julfilmer) och det andra här (En riktig jul - om julkalendrar) och det tredje här (Tyst! Jag ser på Teve! - om tv på julaftonen).

När julkalendern slutar lagom till julaftonen, som sig bör, är det något annat som tar vid ett par dagar före den 24:e och som håller på till trettondagsaftonen, nämligen jullovsmorgon. Iår är det Budfirman bums jullov som följs av Jane och Draken och Familjen Ouf.



"Budfirman bums jullov" är en svensk produktion "Jane och Draken" och "Familjen Ouf" kan i princip vara vad som helst för de har svenska röster. Kanske tecknat? Vad vet jag.



Men det jag ville berätta är att det finns inget så starkt minne från min barndoms jullov (nu pratar vi alltså om tv) , förutom Kalle Ankas Julafton, som de välproducerade brittiska barn- och ungdomsserier.



Tänk "Narnia", Vi Fem. Tänk "Harry Potter", te och scones, höga häckar, röda bussar. Cockney dialekt, 1950 - 1960-talet och det kanske mest konstiga av allt: Tänk sommarlov. För det var oftast där det utspelade sig, på sommaren och på sommarlovet. Upplägget i dessa serier som jag fastnade så mycket för i min barndomsdagar var äventyret, sökandet efter det okända och mystiska. Alla dessa saker finns att finna i "Vi fem", "Narnia" och "Harry Potter" som jag nämde här ovan. Hoppas att SVT tänker på detta tills nästa år för jag är helt övertygad om att sådana serier även går hem hos dagens barn.

Little Britain Julspecial

Den 15 och 22 december sänder SVT Little Britain Julspecial i två delar, där tittarna får återse alla favoriterna från serien. Den här gången åker de underbart urspårade britterna utomlands över helgen. SVT.se.

Yes! Något för oss som älskar Little Britain och som har sett alla tre säsongerna och live DVD:n sönder och samman. Britterna skall verkligen ha cred för sina underbara jul specialare de slänger ihop. Ett par favoriter är förutom The Office även Green Wing och Blackadder för att nämna några.

19:30 på lördag i SVT2 missa inte det folks!

måndag 10 december 2007

Högdjurens högtidsstund - Nobel

Ingen har väl missat att TV4 ägnar hela måndagen åt Nobelfestligheterna? Själv rycker jag mest på axlarna även om jag som tradition brukar se vilken mat det är som skall serveras. Och jag hålla även tummarna och hoppas på att iår skall äntligen någon av servitörerna snubbla i trappan i Blå hallen. Och kanske, kanske att vi får se Prinsessan Madeleine ha på sig en liknande klänning som hon hade 2002. Ja något skall vi väl få ut av att vi betalar apans gage?

söndag 9 december 2007

Til Death

Jag blev lite förvirrad när jag knäppte på TV3 i morse. Everybody Loves Raymond Raymonds bror hade huvudrollen och hans fru spelades av en (nästan) exakt kopia på Everybody Loves Raymond Raymonds fru Debra?

Och vad gjorde Paul "Shitbreaker" Finch där? Och varför heter han Träkuk i efternamn?

lördag 8 december 2007

Dokusåpafolket som fick mera än 15 minuter

Rätt låt vann i fredgens Idol-final yada yada yada... Men vem har lyckats bäst sedan de lämnade ön, huset, farmen, studion?


1. Carolina Gynning

Då:
Hetlevrad blondin som hade ett ohälsosamt förhållande med en fransman inne i huset och som till slut gick hela vägen och vann "Big Brother" 2004.

Nu:
Känd över hela Sverige - Idol Carolina Gynning med hela svenska folket. Som har gått från en modellkarriär, till "Studio F1", till "Förkväll", till "Idol 2007" och nu senast till ett fett kontrakt på Kanal 5 och sitt nya program "I huvudet på Gynning".


2. Emma Andersson

Då:
"Robinson" 2001 till en sångkarriär året senare. Förnedrad av Filip och Fredrik och slutligen vinst i "Super Robinson" 2004.

Nu:
En karriär på Kanal 5 (som nu visserligen har gått i stå) med "Dolcevita". Spelarfru i Detroit, ihop med Henrik Zetteberg - omtyckt av hela svenska folket.


3. Marie Picasso

Då:
Joker i "Big Brother" huset 2002. Förlovade sig med Benjamin Sorano i huset efter mycket strul fram och tillbaka.

Nu:
Gick från att leda spelprogrammet Game-On på TV400 till att gå hela vägen i "Idol 2007". Och ja, självklart, bli omtyckt av hela Sveriges befolkning.


4. Kitty Jutbring

Då:
Med i "Big Brother" 2002 - känd som "80-tals Kitty" av Alex. Ledsen när Jacob besudlade Kotten och även känd för när hon absolut inte vill ställa upp på en gemensam fotografering för Zlits(?).

Nu:
Sedan ett par år tillbaka ett känt ansikte på SVT:s "Bobster" och i radioprogrammet "Christer i P3". Även välkänd DJ.


5. Erik Niva

Då:
Farmen-deltagare som ljög om att han var vegatarian och skapade en del kontroverser därefter.

Nu:
Jobbar på Sportbladet.


6. Jan Emanuel Johansson

Då:
Robinsson-deltagare som vann 2001.

Nu:
Använda sin nyvunna popularitet och prispengar till att kampanja sig in i riksdagen 2002. Lyckades, satt ett mandat, 2002-2006.


7. Alexandra Zazzi

Då:
Vann den andra omgången av "Robinsson" 1998.

Nu:
Har i stort sett varit med i vartenda program som handlar om mat i TV och gett ut ett antal kokböcker. Varit programledare för "Köket" på TV4.


8. Martin Melin

Då:
Våran första stora dokusåpastjärna när han vann "Robinsson" 1997. Lovade sedan dyrt och heligt att spendera sina pengar på sin dåvarande flickvänn för att plocka pluspoäng i finalen.

Nu:
Förekommer nu och då i dagspressen. Uttalar sig i polisiära frågor mm.


9. Zübeyde Simsek

Då:
Trefaldig dokusåpadeltagare "Robinsson" 2001, 2003 och "Club Goa". Syntes allt som oftast ihop med Emma Andersson och bråkade en hel del med Özcan.

Nu:
Dyker upp både nu och då i olika sammanhang. Känd frisör.


10. Mariana "Mirre" Dehlin

Då:
Liten, ettrig hattprydd "Robinsson" deltagare 2002.

Nu:
Liksom Zübeyde syns hon nu och då, men mest i frisörsammanhang.


Walk Over - vi som skulle ha hållt oss undan från rampljuset direkt efter dokusåpatiden:

Linda Rosing nuff said...
"Robinson Robban" nuff said 2...

fredag 7 december 2007

5 nya på TV4

Den här sammanfattningen är inte tillgänglig. Klicka här för att visa inlägget.

Världens bästa julkalender visas 2008


Glöm allt vad jag har sagt i detta inlägg om vilken julkalender som är bäst. Jag kan redan nu utse 2008 års version av julkalendern som den bästa någons. Anders och Måns skall göra den.

torsdag 6 december 2007

Att följa alla sina favoritserier kräver sin man (eller kvinna)

Jag läste någonstans (Aftonbladet, kanske...) att Heroes inte förolämpar din intelligens. Och det stämde bra. Ett tag. Men för ett par avsnitt sedan när karaktärerna Thompson (Eric Roberts) , Mr. Linderman (Malcolm McDowell) introducerades och när Sylar härjade som mest med att skära upp huvuden och stjäla krafter då började jag undra om det inte gick för fort fram. När skall man hinna smälta allting? Och saken blir visst inte bättre nästa säsong när en hel hög nya hjältar skall introduceras. Då känns det skönt att Hiro finns och när han sedan skapar en rejäl cliffhanger genom att träffa på sig själv i framtiden - ja då blir man lycklig.


Om Heroes trots sin genialitet ändå vacklar går Dexter från klarhet till klarhet. Nästa måndag är det dags för säsongens sista avsnitt och det är olidligt spännande. Även om det är klart som korvspad att Dexter överlever och inte åker fast för säsong 2 rullar som bäst på andra sidan Atlanten. Enda nackdelen med "Dexter" som jag kan se just nu är introt. Jag blir altid hungrig när jag ser Dexter steka på en bit kött, ett ägg och mala kaffe. Men liksom orka gå och ta sig en nattmacka sent på kvällen.

Jag försöker så gott jag kan - kan i princip sammfatta mitt Jericho tittande. För det finns ingen serie som jag har "glömt" att titta på så ofta som Jericho. Serien är välgjord och spännande. Skeet Ulrich gör en bra comeback även om jag inte kan låta bli att skratta åt honom sedan jag såg "Family Guy" avsnittet The Perfect Castaway. Men ikväll skall jag försöka att se "Jericho" på TV4+ 22:00.


The Wire har jag också missat ett par avsnitt på. Inte bra. Fruktansvärt. Jag skäms. "The Wire" är en serie som alla skall se på och då menar jag ALLA. För det blir inte bätre än så här. Det är helt sant. "The Wire" hade gjort sig mycket bättre på "Sopranos" tid istället - söndagar på SVT2 efter Aktuellt. Sci-fi på TV6 och de lättsamma timmarna med "Idol" och humor på TV4 lockar för mycket nu när man inte behöver vänta på att kvällen skall börja med "The Riches" på TV3 19:50. Åhhh... vad jag saknar "The Riches".

Det finns en mängd serier som jag har slutat att titta på...
Eureka, Stargate Atlantis räcker att se på fredagskvällen.
Studio 60 On The Sunset Strip, jag gav liksom bara upp denna serie, det bara blev så.
Stargate SG-1 har som bekant nått sitt slut och det är gott nog. Att se serien en gång till är lite som grädde på moset.

eller som jag fortfarande följer:

Ugly Betty är given på tisdagar.
Supernatural likaså.
Stargate Atlantis missar jag inte på fredagar.
Friday Night Lights: bäst på söndagar.
Mythbusters: nästbäst på söndagar - förutsatt att det inte är repriser.

onsdag 5 december 2007

Tyst! Jag ser på teve!

Detta blir mitt tredje inlägg inför den stundande julen det första kan ni läsa här (Julfilmer - Ho! Ho! Ho! - om julfilmer) och det andra här (En riktig jul - om julkalendrar).

Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul aka Kalla Ankas jul eller vad du nu vill kalla det som går på julafton 15:00 får ta ett steg tillbaka, för mig är jul Karl-Bertil Johnssons julafton 19:00 på SVT1.

Tage Danielssons bok om den snälla Karl-Bertil med Robin Hood drömmar - ett bättre liv för alla fattiga kom ut redan 1964. Drygt 10 år senare (1975) gjordes den om till en animerad film av Per Åhlin. Denna lilla berättelse har charmat det svenska folket i över 30-år och jag hoppas att både jag som du slår dig ned framför Karl-Bertil, hans ömma moder och glöggfryntliga fader på julaftonen vid 19 tiden.

Tyvärr visslande Johanna. Tyvärr Kalle Anka. Tyvärr julkonserten. Tyvärr julkalender. Och tyvärr alla andra juliga filmer. Karl-Bertil Johnssons julafton knäpper er alla på näsan under julen.

PS. För alla er som vill se vad SVT visar under julen kan gå in på SVT.se där finns julens tv-tablå tillgänglig DS.

tisdag 4 december 2007

29 februari 2008

Recap 3 dagar senare

Jag har inte bloggat på tre dagar och det har hänt en del intressanta saker runt om i tv-världen:

* Amanda och Marie till Idol final och nu i morse fick vi genom lottdragning reda på att Marie är den som sjunger först i fredagens final i Globen. Tittarna har fått rösta fram två favoritlåtar som Marie och Amanda skall sjunga ingen. Valet föll på I'll be there - Jackson 5 (Marie) och Suspicious Mind - Elvis (Amanda). Och kanske, kanske kommer Carolina Gynning och Carina Berg tillbaka till finalen.

* Hans Rosenfeldt skall utöver sin dokusåpa influerade 183 dagar även göra en ny humorserie på SVT nämligen Dubbat.

* I huvudet på Gynning - så skall Carolina Gynnings nya serie på Kanal 5 heta.

* SVT skall äntligen visa säsong 3 av Entourage. Onsdagen den 12 december 20:00. En tidig julklapp!

* Jay Leno har vänt helt om han betalar inte längre sina strejkande manusförfattare tillskillnad mot Conan O'Brien och David Letterman.

* En till nyhet om strejken. 2008 års upfront (då de visar tv-piloter) i maj kan även den bli drabbad av förseningar om strejken håller i sig ett par veckor till.

* Dexter på TV6 börjar nära sig säsongsavslutning bara ett avsnitt kvar och det är sjukt spännande. Hur skall det gå för hans syster?

* Nästa inlägg jag gör blir nummer 500 tänk vad tiden går.

/andros

lördag 1 december 2007

En riktig jul

Som barn var starten på SVTs julkalender den absolut bästa nedräkningen inför den stundande julaftonen. Jag brukar åtminstonde försöka se ett par avsnitt av julkalendern varje år och årets En riktigt jul verkar helt okej - även om jag inte tillhör rätt målgrupp för att kunna uttala mig rättvist om den. Läs mera om kalendern på SVT.se.

Men jag minns ändå tillbaka på min barndoms kalendrar och måste jag välja en favorit blir det nog Kurt Olssons Julkalender (1990). Enligt dåtidens "experter" var den alldeles för knäpp och konstig för barn, men jag älskade den! Även Sunes jul (1991) och Ture Sventon, privatdetektiv (1989) minns jag med glädje.

Det är synd att inte Kanal 5 kör sin sedvanliga vuxenkalender iår, förra årets norska version var småkul emellanåt.

Har ni haft någon favorit? Julkalendrar genom åren (wiki)