onsdag 31 januari 2007

Nyheter - x4

Youtube tar tid från TVn

Två till säsonger av The Office (US)

20-åriga Keely Hazell blir Pamelas ersättar i Baywatch filmen

Tredje Bourne filmen är på gång The Bourne Ultimatum

Daniel Radcliffe - Equus


Föräldrar världen över rasar. Harry Potter är naken! Bilden ovan är ifrån Equus, pjäsen Daniel Radcliffe är med i som har skapat rabalder världen över. Vissa säger att han skall vara som han har varit tidigare, Harry Potter aktigt. Jag säger nej det skall han inte. Han får göra vad han vill, han kan inte vara Harry Potter för alltid. Det är bra att han bryter sig ut ur denna roll så tidigt så möjligt så att han inte blir som alla andra barnstjärnor som växer upp, en samling dystra individer som dricker tar droger och slösar bort sina liv. Och bryter han sig ut ur Harry Potter rollen med denna skandalomsusade pjäs, ja då får vi nog se mera av honom i framtiden.
Alan Strang seems a normal, obedient 17-year old with a passion for horses. Then
one night he blinds six horses with a hoof pick. What drove him to it? His life
seems routine, his family loving, his pursuits harmless and yet he has been
placed under psychiatric surveillance - an unresponsive patient who is woken
each night by terrible nightmares. Only psychiatrist Martin Dysart seems able to
grasp the answer to this psychological puzzle. (länk)
(bild via här)

Jericho - En första titt

Jag har nyligen sett de tre första avsnitten av Jericho ett katastrofdrama om vad som händer efter att en kärnvapenexplosion har inträffat. De vanliga beståndsdelarna finns där som kan tänkas infalla, förvirring om det har brutit ut ett krig eller varit en olycka, någon/några som råkar mera illa ut än de andra, oroliga barn, knäppgök som inte kan vara lugn, en "mystisk" person som vet mera än de andra om vad som kan tänkas ha hänt, en kärlekshistoria mellan två personer som är dömt att misslyckas... på förhand. Utan att avslöja mera kan jag bara säga att det är en lyckad blandning av personer, lagom udda för att skapa spännande intriger.

Jag kan varmt rekommendera denna serie, speciellt om du som jag är sugen på ett riktigt bra katastrofdrama något man inte ser allt för ofta i tv sammanhang. Jag kan på rak arm inte komma på någon annan serie i samma genre än Invasion, möjligtvis faller också Lost in i denna genre. Och när både Invasion och Lost är inne i det ockulta och snurrar tar Jericho upp ett gammalt hederligt hot, atombomben, radioaktivitet ett möjligt tredje världskrig?

Ett litet frågetecken bara. Varför skall alla 25-35 någonting på drift alltid ha på sig svart skinnjacka och köra en gammal svart amerikanare? Skeet Ulrich gör det i denna serie David Boreanaz (okej då Angel är nog snarare 250-350 år i serien men han framstår som en 25-35 årig man i denna serie, ni förstår vad jag menar) gjorde det i Angel och Jensen Ackles gör det i Supernatural? Vår tids "ungdom" på drift?

(bild via TV.com)

Premiärer - Säsongsstarter

Säsongsstart, Stockholm live, onsdag 31/1 SVT1 kl 21:00.

Standup-komik och sketcher med Janne Westerlund, Özz Nûjen och Jakob Öqvist som bjuder in kända gästkomiker. Del 1 av 10. Gäster: Peter Wahlbeck, André
Wickström, Kodjo Akolor, Anna Granath, Petra Mede, Dominik Henzel och Tobias
Persson.


Själv är jag rätt trött på att höra hur hårig Özz morsa är men jag ser fram emot André Wickström och Peter Wahlbecks framträdanden.

Nypremiär, Stargate SG-1, måndag 5/2 kl TV6 18:00.

Amerikansk science fiction-serie från 1997. Del 1 av 21. En hemlig militär
grupp, kallad SG-1, formas för att utforska en nyligen upptäckt Stargate.
Vetenskapsmännen tror att denna Stargate är en av många inom galaxen vilket i
slutänden betyder att människan skulle kunna röra sig fritt i tid och rum. Men
innan detta blir verklighet finns många hinder att ta sig över och många områden
att utforska. I rollerna: Richard Dean Anderson, Michael Shanks, Amanda Tapping.


Denna serie har gått förut på svensk tv men jag kommer inte ihåg på vilken kanal, lite dum sädningstid bara, 18:00.

Premiär, Heroes, onsdag 7/2 Canal Plus Film1 22:00

Del 1, GenesisPeter Petrelli har en dröm som återupprepar sig. Han drömmer att
han kan flyga. Dessutom känner han på sig att han är ämnad att göra någonting
viktigt. Samtidigt börjar en rad människor i olika delar av världen upptäcka att
de har enastående förmågor.


Vi vanliga dödliga som inte har Canal Plus får vänta ända tills 1 september 2007 innan vi kan se Heroes. Inte bara Heroes sänds på Canal Plus utan också Dexter, Weeds, House och Monk. Jävla Canal Plus :(

måndag 29 januari 2007

Life on Mars - Ashes to Ashes

Jag har nyss sett på det tredje avsnittet av Life on Mars, den underbara tv- serien om hur det är att åka tillbaka till 1970-talet med allt vad det innebär. Jag gillar verkligen Life on Mars, huvudrollsinnehavaren John Simm i rollen som Sam Tyler gör ett bra jobb även om polischefen Gene Hunt spelad av Philip Glenister är ett strå vassare.

Och Annie Cartwright(bilden) som spelar Liz White är också underbar, hon har en speciell utstrålning som är svår att sätta ord på. Ytterliggare en sak som gör serien bra är musiken det bästa av det bästa från 1970-talet finns med i serien.

När jag läste dagens Aftonbladet fick jag reda på att serien bara kommer att sändas i två säsonger och att en spinoff redan är på gång, Ashes to Ashes.

Ashes To Ashes is set in the 1980s and is due to feature some cast members from
the original show, if it gets the go-ahead.


Ashes to Ashes är liksom Life on Mars ett namn på en David Bowie låt. Jag tycker att det är bra att serien bara skall gå i två säsonger, Sam Tylers vara eller inte vara år 2006 är inte trovärdigt hur länge som helst. Britterna är bra på det sättet, att inte dra ut för långt på serier. Pang i bygget sändes bara i 12 avsnitt, The Office blev bara 2 säsonger långt plus en julspecial, Mr. Bean gjordes i 13 avsnitt en film plus ett par småsketcher. Kort är gott tycker britterna, jag håller med!

Läs mera om Ashs to Ashes här och om nedläggningen av Life to Mars här.

Breast Supported Actress

Engelska The Sun har skojat till det lite och har utsett Hollywoods bästa bröst.

And it’s no coincidence that our five nominees also feature in this year’s Best
Actress category at next month’s Oscars.


Ja de har lyckats att få fram bröstbilder på alla nominderade i Best Actress kategorien:

Penelope Cruz, Judi Dench, Helen Mirren, Kate Winslet och Meryl Streep.

Här kan ni läsa om det. (NSFW)

Richard Hammonds krasch

Igårkväll visades klippet för första gången på Richard Hammonds krasch med jetbilen han gjorde i motorprogrammet Topgear:

Köping, strandliv och utomjordingar

Det är sig likt I en annan del av Köping. Linda skrattar hela tiden och går och blir kär i Mats (igen), Tobbe dricker kaffe och svär och Micke har kalas. Även om de högt uppsatta förväntningarna aldrig infriades är I en annan del av Köping en varm och öppenhjärtigt serie. Linda Hammar är den charmigaste tvpersonligheten hitintills i år, hoppas serien vinner något tv-pris nästa år.

Playa del Sol tog sig inte riktigt i detta avsnitet heller och scenen när Linn (Josephine Bornebusch) skulle beställa en vegetarisk macka var upplagd och utdragen, det första jag tänkte på för mig själv var: Servitören kan svenska, det måste bara vara så. Och visst kunde han svenska, ha ha ha...? Det känns nästa som om, främst, Mikael Tornving får hålla tillbaka på sina elakheter och spydigheter han får inte blomma ut.
Men varför måste alla småroller innehavas av kända personer? Görel Crona i rollen som tvåbarnsmorsa och Peter Settman som familjefar. Okej att Peter Settman är med han har ju gjort serien han gör som han vill.

Det drar ihop sig i Invasion också kvällens avsnitt, det näst sista, bjöd på en rafflande avslutning. Jag tycker att de första avsnitten av Invasion var bäst, när de smyger runt i träskmarkerna och staden är avspärrad och Underlay fortfarande var ond. Tv världen behöver mera serier som utspelar sig i träskmarker, fuktig jord kan ha så många innebörder, någon går bort sig och fastnar, det kan finnas monster där eller utomjordingar, i bästa fall båda två.

söndag 28 januari 2007

Nyheter - x5

Nu kan man söka efter YouTube klipp på Google Video

Fans räddar EastEnders från att slutas sända i USA

Sean Connery ställer upp i Indiana Jones 4 om manuset är rätt

Tv4:as nya program: Tack gode gud att du är här! - söker publik från och med vecka 7 (Dags för premiären snart?)

Musikkanalen MTV ställer ut konst

Wiki, den gemene mannens tillflykt

IMDb är en skänk ifrån ovan, det vet alla som någon gång har letat information om någon film eller tv-serie. Men även IMDb har sina begränsningar. Vill jag gå in på djupet använder jag mig av Wikipedia. Det är främst de stora serier som Star Wars, Star Trek, Harry Potter Sagan om Ringen mfl. som drar nytta av de hundratusentals wiki användarna. Kan man sina fansiter finns det säkert mycket mera utförliga ställen att gå till, det finns till och med en wiki site som ängnar sig uteslutande åt Star Wars.

Men även wiki har fått skit, folk hävdar att det mesta av infon har mängder av faktafel. Ja det är möjligt, men vill man ha reda på vad den femte Jedisvärd tekniken heter (Shien / Djem So) eller vilken diameter Dysonsfären har som nämns i Star Trek (200.000.000km). Är wikipedia oumbärlig. Vill man ha reda på vad någon gammal kung sade eller vilket årtal Kinas tredje sista kejsare föddes. Ja då kanske man skall förlita sig på lite mera vetenskapliga artiklar. Men för mig som skriver om tv och film duger wikipedia gott och väl även om det finns fallgropar här och där.

Jag kanske bara fastställer det uppenbara i det jag har skrivit nu men det är min syn på det hela, dra inte för många slutsattser.

Wikipedia = Bra om man vill ha tag på "lättflyktig" information.

(usch jag blev inte nöjd med titeln :( men det får gå ändå)

lördag 27 januari 2007

En andra chans

Så här efter jul och nyår har jag gett två serier en ny chans, Scrubs och Star Trek: The Next Generation. Scrubs hade jag inte möjlighet att följa med när den hade premiär på TV3 och i efterhand har jag inte kommit in i handlingen. Men för ett tag sedan hade den serien nypremiär och jag tog tillfället i akt att följa serien ifrån början. Omdömmet är positvit, jag har sett de första avsnitten och jag inser nu storheten i den serie: Den är lagom skruvad. Thats it! (Men det räcker, långt.)

Star Wars har alltid varit min melodi men när Star Trek: Voyager sändes på SVT för ett par år sedan fastnade jag för den serien. Vid det tillfället gick det ingen annan Star Trek serie på tv, Star Trek: Enterprise följde efter Voyager men den serien var inget vidare. Någon månad innan jul skaffade jag mig TV6 som sänder Star Trek: The Next Generation, jag såg något avsnitt då och då men till slut fastnade jag för denna serie lagom till de sista avsnitten (SPOILER! ni som kan erat Star Trek, dubbelavsnittet med tidsparadoxen och bakom kulliserna avsnittet med Jonathan Frakes(Commander Riker)) och nu för ett tag sedan började serien om ifrån början igen. Jag är fast!

Har ni någon serie ni vill ge en ny chans? Och i så fall varför?

Hjälp!

Var verkligen Hjälp! så kul som jag trodde att det skulle vara? Svaret är Nja... Johan Rheborg och Robert Gustafsson levererar alltid. Felix Herngren som smyghetrosexuell var kul men paret som hade problem med sitt sexliv var inte roliga. Jag hade förväntat mig mera av Gustaf Hammarsten (näst längst till vänster i bilden), rolltolkningen han gjorde i Tillsammans eller i Skenbart hade passat perfekt in i denna roll dvs. vara alla till lags, halvmesig och velig.

Men tillslut är det nog ändå TV4 som vinner humorkampen, den mellan Hjälp! och Playa del Sol. Hjälp! har det där lilla extra. Men om det verkligen är roligare får vi nog inte veta försen nästa vecka när det andra personerna introduceras, humorn kan droppa rejält, i värsta fall.

Men ni får ändå inte missa Playa del Sol imrogon kl. 20:00 på SVT1.

(bilder via här)

Doh!

Tillfälligt hjärnsläpp är väldigt bra att starta en ny blogg med va? Registrerade först fjarrkontroll tre sekunder senare, nej vad gör jag?! Tog bort fjarrkontroll bloggen som endast blev 15 sekunder gammal och bytte till fjarrkontrollen. Ordningen är återställd.

Jag startar denna renodlade blogg om först och främst TV, tv, teve? Hur stavar man till det egentligen, jag har aldrig reflekterat över det förut? Jag har alltid använt mig av TV men det kanske skall vara tv eller till och med teve/Teve/TeVe, troligtvis är det skitsamma.

Ni kommer även att kunna hitta info om film, reklam, klipp på nätet (youtube, googel videos mm.) mm. Men fokus kommer att ligga på tv, oundvikligen främst amerikansk tv men jag kommer även att klämma in så mycket om svensk tv som möjligt.

Vem är jag då? Jag är andros från andros.webblogg.se och jag gillar dumburken det är allt ni behöver veta än så länge. Nu skall jag klicka runt lite och se om blogger har mera att skryta över än min förra blogg site webblogg.se

PS. För den som inte har fattat det ännu, att skriva om tv menar jag självklart programmen som visas där inte vilka tvapparater som är bäst, även om det inte är helt omöjligt att klämma in något sådant också. DS

PS2. Jag kommer själklart att behålla min föra blogg andros.webblogg.se också DS.

Tack till Stekspaden.